Добра прикмета для Кам’янського

Надіслав: slavkin1 , дата: нд, 04/23/2023 - 12:06
комплекс

На фото – об’єкт на перехресті проспектів Наддніпрянський  та Івана Франка, що на Лівобережжі Кам’янського.
Як ми вже повідомляли, зараз тут отримала земельну ділянку фірма-забудовник з Полтави, яка планує найближчим часом розпочати  будівництво. Колись, ще у часи пізнього СРСР, на цьому місці планувалося будівництво дому, були навіть забиті палі. Але Союз розвалився, в Україні розпочалася економічна криза, було вже не до забудови. На цій території поряд з палями утворилися купи сміття, виріс бур’ян, вийшло щось схоже чи то на пустир, чи то на стихійне звалище, або на те й інше одночасно. 
І от тепер з’явився інвестор, який планує збудувати тут елітний житловий комплекс. Для Кам’янського це – дуже добрий знак. По-перше, у місто прийдуть інвестиції, тобто грошей в обігу стане більше. По-друге, занедбана територія буде приведена до ладу. По-третє, будуть нові робочі міста, адже не лише полтавчани, а й кам’янчани будуть спочатку будувати, а потім обслуговувати нове житло. І, нарешті, раз інвестор вирішив вкласти чималі кошти у будівництво житла в Кам’янському - означає, що, наше місто комфортне для проживання, в нього є необхідна інфраструктура, сюди можна переїжджати з інших місцевостей України. Тобто, у Кам’янського є майбутнє, а інакше інвестор би просто не прийшов у наше місто. 
Звісно, знайдуться й скептики – мовляв, навіщо будувати нове житло у Кам’янському, у нас і так чимало порожніх  квартир, ринок вторинного жила досить насичений. Але ж зазначимо, що порожні квартири збудовані в часи СРСР і, м’яко кажучи, не вирізняються нормальними габаритами і комфортабельністю. А в країні вже виріс клас людей, які хочуть мати житло на сучасному європейському або американському рівні, і нічого поганого в цьому немає. Тому в місті буде як первинний, так і вторинний ринки житла. 
Зрозуміло, що є й інші побоювання – не вийшло б так, що інвестор збере гроші на майбутнє житло, а потім десь щезне разом з коштами, як це було в Україні не раз і не два. Тут, звісно, від ризику ніхто не застрахований. Але все ж хочеться вірити у краще. Як і в те, що у Кам’янського є майбутнє…

комплекс