Кам’янське, донорство та спорт!

Опубликовано slavkin1 - вт, 02/21/2023 - 16:17
шахматы

У Центрі служби крові Biopharma plasma відбувся черговий спортивний захід. За останні чотири місяці це вже другі такі подібні масові спортивні змагання. І якщо в листопаді минулого року це були змагання серед шашкістів, то цього разу спорт та донорство поєдналися завдяки шахам.
В середині лютого, протягом трьох днів, на базі плазма центру тривав благодійний марафон, присвячений Міжнародному Дню онкохворих дітей. В рамках цього марафону також вирішили провести і відкритий шаховий турнір. Паралельно був оголошений збір коштів з конкретною адресою. Донори, які завітали у донорський Центр, мали змогу донатити, залишати певну суму для п’ятикласника гімназії №6 Ярослава Роздобудько. Всі зібрані кошти без всяких посередників будуть передані його мамі. 
– Ваше керівництво, це наші донори, тому було прийняте рішення провести в нашому Центрі спільний проект – відкритий шаховий турнір, – пояснила присутнім гравцям Тетяна Овчинникова, піар-менеджер Центру Biopharma plasma. – Нам хочеться, щоб наш Центр став не тільки місцем збору плазми, а й культурно-просвітницьким майданчиком.
Таких Центрів, як у Кам’янському, вже десять в Україні. Тут переробляють плазму, з якої виготовляють медичні препарати, що рятують життя людей. Також Центр є дуже активний у соціальному напрямку. Під час війни його працівники також допомагають нашим військовим.
Керівництво Biopharma plasma надало приміщення для проведення спортивного заходу, а також призи. Знайшли організатори і спонсорів для нагородження призерів шахового турніру.
«Комп’ютерний майстер» (директор – Олександр Крутько), який підтримує донорство в Кам`янському, виділив переможцям грошові сертифікати та флешки. «Світ чохлів» (директор – В’ячеслав Чепурко) передав як приз потужний повербанк й блютузні навушники. Автор дитячих книжок Олег Шалигін, який є майстром гри шахових композицій, передав для призерів свої видання, – розповідає Т.Овчинникова.
Перед початком турніру учасники вокально-інструментальної студії «Арт Idea» Центру позашкільної роботи та дитячої творчості (керівниця – Маргарита Чабан) порадували шахістів та присутніх, які в цей час чекали черги для здачі плазми, чудовим виконанням українських пісень. Свої подарунки отримали і  співаки.
За підсумками довготривалого турніру, в якому взяли участь 24 шахіста, визначилися призери та переможець. Нагороди вручали головний суддя змагань Євген Цуканов й директорка кам’янського відділення Центра служби крові Biopharma plasma Наталія Муленко.

Найкращий результат серед дітей (4,5 очка) продемонстрував Максим Юрченко. Володимир Донець завдяки кращому коефіцієнтустав переможцем серед ветеранів. Свої призи отримали Лариса Локтєва, Олександра Славська і наймолодший учасник турніру Максим Косухін.
В останньому турі в запеклій боротьбі вирішилася доля третього місця. Його посів чемпіон міста нинішнього року серед юнаків та дівчат Олександр Стрельник (5,5 очок). Один із самих юних учасників, 11-річний Владислав Литвин з 6-ма очками став другим. Владу подарували плед. А перемогу в турнірі виборов Олександр Яговдик, набравши максимальну кількість очок –8 із 8. 
Завершився спортивний захід колективною фотосесією.