Дніпровський олігарх продав свою долю криворізького підприємства росіянам

Надіслав: slavkin1 , дата: пт, 06/16/2023 - 15:56
беня

Співзасновник групи "Приват" Ігор Коломойський продав свою частку в статутному капіталі Криворізького залізорудного комбінату.
Новим акціонером КЗРК виявився російський "злодій в законі" на прізвисько "Міша Лужнецький" Міхаіл Воєводін. Він є ключовим бенефеціаром групи VS Energy, якій в Україні належить пять обленерго, частка в Дніпроспесталі, низка готелів та ТРЦ.
Про це йдеться в публікації БізнесЦензор. До останнього часу вважалося, що Криворізький залізорудний комбінат належав олігархам Рінату Ахметову та Ігорю Коломойський. У кожного було по 50% підприємства.
Однак виявилося, що Коломойський вийшов з акціонерів КЗРК, а його частка перейшла у власність Міхаіла Воєводіна.
Зокрема, Воєводін та його колишня дружина громадянка Франції та РФ Наталія Селіванова спільно володіють кіпрською компанією Newsteel Holdings Ltd. (записана на номінала Міхалакіса Ціціккоса, проте у Воєводіна і Селіванової - по 50%).
Компанія Newsteel Holdings Ltd., в свою чергу, є власницею компанії з Невісу - Kadis Holdings Ltd.
Водночас Kadis Holdings Ltd. володіє 50% кіпрською Starmill Ltd, якій належить Криворізький залізорудний комбінат (КЗРК).
Тобто Воєводін та Селіванова є власниками 50% Криворізького залізорудного комбінату. Друга половина залишилася у кіпрської SCM Ріната Ахметова.