З 1 травня проведуть автоматичний перерахунок субсидій на неопалювальний сезон

Надіслав: Александр Бугаев , дата: чт, 05/02/2024 - 08:56
субсидии

Гроші на оплату комуналки будуть платити готівкою. Для більшості отримувачів – субсидію буде призначено автоматично (якщо не змінилися дані про майновий стан та/або склад домогосподарств).

Як повідомляють в Мінсоці, якщо ви вже є отримувачем житлової субсидії, додатково звертатися нікуди не потрібно і жодних додаткових звернень робити також не потрібно. Пенсійний фонд на основі даних, які вже має, перерахує розмір субсидії, на яку родина/домогосподарство має право. 

Водночас є певні категорії, яким субсидію з 1 травня призначать за їхнім зверненням із заявою та декларацією про доходи та витрати.

Зокрема, із особистим зверненням до Пенсійного фонду треба звернутися, якщо:

заявник (член домогосподарства) орендує житлове приміщення, за яке сплачує житлово-комунальні послуги;
у складі домогосподарства є внутрішньо переміщені особи;
кількість фактично проживаючих зареєстрованих осіб у домогосподарстві менша, ніж кількість зареєстрованих;
домогосподарство претендує на призначення житлової субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Також необхідно звернутися й особам, які мають право на виплату, але в опалювальний сезон субсидію було призначено в розмірі 0,00 грн. Звертаємо увагу, що навіть, якщо ви подали заяву протягом двох місяців з початку неопалювального сезону, субсидію буде призначено з початку такого сезону.

Теґи