У Кам’янському відбувся творчий захід «Посиденьки» - відео

Надіслав: slavkin1 , дата: чт, 07/13/2023 - 21:15
Білоусорв

13 червня за підтримки міського голови Андрія Білоусова та партії «Бджола» в Музеї історії міста пройшли традиційні «посиденьки» - музичний фольклорний захід для людей похилого віку.
 Липневі «посиденьки» відбулися під гаслом «Все буде Україна!» і присвячені Дню Державності. Учасниками стали музичні аматорські гурти «Джерело», «Матіола», «Мальва», «Журавка». Вони подарували глядачам авторські вірші, танці та гуморески, українські народні та патріотичні пісні, а в холі музею пройшла виставка-продаж картин міських художників на допомогу ЗСУ.
 «Народна творчість – колиска і невичерпне джерело української культури. Саме звідти народилися пісні, самобутні вікові традиції, які завжди допомагали українцям пережити складні часи та негаразди. Кам’янське і Дніпропетровщина сягають корінням глибоких культурних, мистецьких, художніх традицій. Сьогодні наше культурне надбання живе в кам’янчанах, самодіяльних колективах, які є справжньою душею українського народу та країни. Незважаючи на війну, ми залишаємось поетичними, співочими та творчими. А головне – незламними!» - відзначив міський голова Андрій Білоусов.
Мер подякував творчим колективам за патріотичні виступи та вручив подарунок музею від Блжоли - сучасну акустичну систему.
Відео дивіться тут:
https://www.youtube.com/watch?v=iaz_u5qrcUQ