В репертуар Кам’янського театру ім. Лесі Українки повертається романтичний трилер «Англійська рулетка»

Надіслав: slavkin1 , дата: пн, 05/08/2023 - 12:53
театр

11 травня на Новій сцені Театру ім. Лесі Українки після тривалої перерви глядачам знову покажуть захопливий романтичний трилер «Англійська рулетка» за п’єсою Е. Еліса та Р. Ріса «Double-Double». Це історія з подвійним дном, своєрідний психологічний двобій між жінкою та чоловіком, небезпечна гра, де на кін поставлено кохання, щастя і саме життя.
Прем’єра цієї вистави відбулася 18 листопада 2021 року, головні ролі тоді виконували заслужена артистка України Марина Юрченко і Сергій Винокуров. Наразі чоловічу роль готується відтворити Руслан Куксенко. (До речі, одразу згадується чудовий акторський дует Марини й Руслана в «Украденому щасті»). Як вважає режисер-постановник «Англійської рулетки» заслужена артистка України Світлана Сушко, з появою у виставі нового актора вона стане трішечки іншою і подивитись її буде цікаво навіть тим, хто бачив її раніше.
– Поява нового артиста у виставі, яка вже існує, це подібно тому, як в життя входить нова людина. Я завжди уважно спостерігаю за тим, що відбувається на сцені, коли в акторському ансамблі з’являється новий виконавець, і бачу, що вистава стає зовсім іншою, тому що однакових людей не буває. Коли іноді кажуть, що той актор кращий, а той – гірший, я вважаю що це некоректно і непрофесійно. Кожна людина індивідуальна, тим більше коли це актор. У кожного є свої переваги, свої складнощі, свої індивідуальні якості. Ми вже репетирували з Русланом і я бачу, що з його появою у виставі з’являться якісь нові цікаві повороти й нюанси. Але треба розуміти, що вистава вже існує, в ній є певний сюжет в неї вже закладені певні програми, до яких Руслану треба буде пристосуватись. Я маю надію, що він з цим впорається і зможе додати у наше готове полотно нових яскравих фарб. Тому якщо навіть хтось з наших глядачів вже бачив «Англійську рулетку» раніше, їм ймовірно буде цікаво подивитись її ще раз, але вже з іншим виконавцем, – підкреслює Світлана Сушко.
Як зізнається сам Руслан Куксенко, він давно мрів зіграти таку «глибоку» роль і можливість проявити свої акторські таланти у цій виставі сприймає як подарунок долі.
– Можна сказати, що це роль моєї мрії. Коли я вперше побачив виставу «Англійська рулетка», то буквально одразу «закохався» у цю роль і вже тоді мені дуже захотілося зіграти Данкена. Я помітив, що у нас з ним багато спільного. Данкен за сюжетом поет, він писав вірші та навіть видавав свої книжки, а я також пишу вірші, я також нещодавно видав першу свою книжку. У Данкена була історія з нещасним коханням – і я також переживав щось подібне. І таких тоненьких ниточок, які зв’язували нас між собою, я помітив дуже багато. Тому мені дуже хотілось зіграти Данкена на сцені, бо мені здавалося, що я його дуже добре розумію. Та й сама вистава  зроблена на дуже високому рівні – в ній все відточено, все продумано до найдрібніших деталей, а її особлива  атмосфера просто зачаровує.. Коли я читав п’єсу, коли вчив текст, то я собі у голові вже намалював якийсь певний образ Данкена. Але коли я вийшов на сцену, то режисер вистави Світлана Сушко, сказала, щоб я забув все, що я собі напридумував. І ми разом почали працювати над цим образом просто з нуля. Виявилось, що Світлана Сушко стільки всього вклала в цю виставу, наскільки глибоко пропрацювала всі нюанси – там стільки підтекстів, стільки других планів, стільки тонких, ледь помітних натяків, що в мене спочатку навіть голова пішла обертом. Так, це складно, але це дуже цікаво! Я розумію, що працюючи над цією роллю під керуванням режисера,  отримую неймовірний особливий акторський досвід! Як би важко не було на репетиціях, але я просто «кайфую» від роботи у цій виставі, я розумію, що подібна роль – це просто подарунок долі! – каже Руслан Куксенко.
Нагадуємо, що подивитись романтичний трилер «Англійська рулетка» можна буде 11 травня о 18:00 на Новій сцені театру ім. Лесі Українки
Замовити квитки та отримати довідки можна за телефоном: (067) 638-14-09
Тел. каси: (068) 680 74 30.