«Припаркувався» біля вокзалу Кам’янського

Надіслав: slavkin1 , дата: чт, 06/15/2023 - 14:26
вокзал

Це досить сумне фото зробив сьогодні десь опівдні наш читач на площі біля залізничного вокзалу Кам’янського.
Як повідомив автор фото, в цей час на площі з’явилися два чоловіки, дуже напідпитку. Один ще якось тримався на ногах і намагався допомогти другому, бо в того, другого, з ходою зовсім не складалося – він просто падав з ніг, ще й кросівок загубив. На проїжджій частині біля зупинки лівобережних автобусів ситуація у другого «ходуна» геть розладилась, він просто гепнувся на асфальт і піднятися вже не міг. Марно товариш намагався його поставити на ноги – сил приятелю бракувало, дуже вже важким виявився його колега по пляшці. Так п’яний і «припаркувався» біля зупинки, і ні рейсові автобуси, ні автомобілі не могли під’їхати, щоб висадити або забрати людей. Зрештою, вже автобусники допомогли лежачому і відтягнули його, немов мішок самі знаєте з чим, на лавку на зупинці.
Подумалось ось про що. Виявилось, що у цій досить нерідкій ситуації суспільство, точніше, влада, просто безсилі щось зробити, щоб відновити нормальний рух транспорту на людній площі та зберегти здоров’я і життя п’яниці, що лежить на асфальті. Бо цією ситуацією зайнятися просто немає кому.
За майже 32 роки незалежності України у нас змінилось 5 президентів, щось біля двох десятків прем’єр-міністрів і приблизно стільки ж міністрів внутрішніх справ. Усі ті, кого ми перелічили, багато й розлого розмірковували про реформу правоохоронних органів, про європейські, американські та інші світові стандарти роботи поліції. В підсумку маємо: ліквідовано медвитверезники, і п’яних тепер просто немає куди подіти. Дійсно, не везти ж їх у поліцейський відділ, хто там буде ними опікуватись та приводити до тями? Немає більше і залізничної поліції, тобто ніхто не вийде з приміщення вокзалу і не наведе лад на площі. От і вийшла така дуже невесела картина на площі, яка, до речі, є однією з визітівок Кам’янського. 
Сподіваємось, що п’яненькому все ж полегшало, він добрався додому, проспався і протверезів. Бо на реформовану державу надії малувато…