У Кам'янському "здійснено замах" на Леоніда Брежнєва

Надіслав: ilona , дата: чт, 08/31/2023 - 08:23
бюст

Сьогодні вночі у Кам'янському здійснено черговий акт вандалізму.

Невідомі розмалювали погруддя нашого відомого земляка Леоніда Брежнєва, яке нині знаходиться на майданчику музею історії міста. Постамент погруддя "прикрасили" синьо-жовтими смугами, також у синьо-жовтих тонах внизу постаменту виконано напис "Демонтуй". Наразі керівництво департаменту ЖКГ міськради готується провести роботи з очищення пам'ятного знака. Про те, чи завдано непоправної шкоди постаменту, поки що невідомо. Нині біля погруддя проходять люди, які фотографують акт вандалізму.

Нагадаємо, що кілька тижнів тому, згідно із законом про декомунізацію, бюст Брежнєва було перенесено зі скверу по проспекту Свободи на майданчик музею просто неба. Цікаво, що коли погруддя було в багатолюдній частині міста, ніякі вандали його не чіпали, і лише тепер показали свою "сміливість". Тепер, швидше за все, міській владі Кам'янського доведеться вирішувати питання встановлення камери відеоспостереження та освітлення майдану музею просто неба.

Нагадаємо, на цій площі знаходиться ще низка цікавих експонатів, які можуть стати жертвами місцевих борців з пам'ятниками і мертвими персонажами історії.