«Бронза» чемпіонату світу їде до Кам’янського - фото

Надіслав: slavkin1 , дата: сб, 10/14/2023 - 14:23
збірна

На острові Кюраса́о, що знаходиться  в  Карибському  морі, біля північних берегів Венесуели, завершився чемпіонат світу з шашок-100 серед чоловіків та жінок.
Бронзову нагороду змагань серед  жінок виборола  кам'янчанка, міжнародний гросмейстер, керівник гуртка Центру позашкільної роботи та дитячої творчості Олена Коротка.

коротка
Виступ української збірної на цьому чемпіонаті взагалі став історичним та тріумфальним! Міжнародні гросмейстери, українці Юрій Анікєєв та Вікторія Мотрічко стали чемпіонами світу з шашок-100.

чемпіони
Треба відзначити,що Юрія Анікєєва на початку війни гостинно прийняло Кам'янське під час гострої фази війни на Харківщині. У нашому місті він провів сеанс одночасної гри з шашок на багатьох дошках,в якому зіграв з міським головою Андрієм Білоусовим.
Цю інформацію надав нам віце-президент Федерації шашок України, кам’янчанин Леонід Бройтман. Нагадаємо, що саме завдяки йому та його однодумцям наше місто стало одним з центрів розвитку шашок в Україні. У нас проводились фінальні матчі на звання чемпіонів світу в 2008 та 2011 роках, наші шашисти постійно виїжджають на національні та міжнародні турніри і постійно привозять медалі самого високого ґатунку. Відтепер в багатющу скарбницю перемог кам’янчан добавиться ще й «бронза» Олени Короткої.