У Кам’янському зустріли переможців

Надіслав: slavkin1 , дата: вт, 05/02/2023 - 07:11
нагороди

Серед кращих в Україні: до Кам'янського повернулись медалісти всеукраїнських змагань з гімнастики та веслування.
В понеділок, 1 травня, в Кам'янському урочисто зустріли одразу два спортивні колективи, що вибороли призові місця на всеукраїнських змаганнях.
Так, "золото" і "бронзу" привезли із Вінниці гімнасти. Ангеліна Павленко виборола першість на кубку України зі стрибків на акробатичній доріжці, Максим Добродій - третє місце на всеукраїнському чемпіонаті. Змагання зібрали 140 спортсменів з усіх регіонів України.
Ще одну медаль в скарбничку Кам'янського приніс Захар Іванчук. Юнак виборов друге місце на розіграші Кубку України з веслування серед юніорів. За словами наставника, заслуженого тренера України Григорія Коломойця, перемога далась достатньо нелегко.
"Уявіть, на змагання приїхали 470 спортсменів з усієї України. Були навіть представники прифронтових і фронтових регіонів, які встигли евакуювати дітей та інвентар. Всі дуже сильні і складні суперники. Той результат, який отримали, навіть дещо перевершив наші сподівання. Попереду - Чемпіонат України, який розіграє участь в змаганнях у Братиславі. А в жовтні - заключний чемпіонат з відбором до юнацької збірної України", - розповів він.
Участь в змаганнях обох колективів підтримала громадська організація "Бджола", яка взяла на себе витрати щодо проїзду та проживання. За словами очільника "Бджоли" в Дніпропетровській області Олександра Лукашова, організація і надалі сприятиме розвитку кам'янського спорту.
"Наша позиція єдина з позицією міського голови Андрія Білоусова: що спортсмени, які прославляють Кам'янське на національній та світовій аренах, мають отримувати підтримку. Адже спорт небезкоштовний, а війна лише погіршила ситуацію. Бачимо, як кожна команда, яку урочисто проводжаємо на змагання, повертається зі здобутками. Вітаємо наших чемпіонів! Кожна перемога - надважлива", - підкреслив він.