Кам’янське сумує

Надіслав: slavkin1 , дата: сб, 07/08/2023 - 12:49
траур

7 липня 2023 року, після важкої тривалої хвороби, помер член виконавчого комітету Кам’янської міської ради, настоятель храму на честь святого благовірного князя Ігоря Чернігівського в м. Кам’янське  протоієрей Ігор Анатолійович Дідовець. Про це повідомила прес-служба міськради.
Висловлюємо глибокі співчуття близьким протоієрея Ігоря Анатолійовича Дідовця від імені всієї громади, Кам’янської міської ради, виконавчого комітету та особисто від міського голови Андрія Білоусова.
Протоієрей Ігор народився 22 серпня 1963 року в  м. Дніпродзержинськ . Навчався в середній школі №1, в механічному технікумі м Дніпропетровська, де згодом працював на посаді заступника директора.
Він закінчив Київську духовну семінарію, а потім і духовну академію.
З моменту створення Дніпродзержинської єпархії, на отця Ігоря виконував обов'язки  благочинного церков Петриківського округу та голови єпархіального відділу взаємодії із збройними силами, козацтвом та МНС. Нагороджений правом носіння наперсного хреста та камилавки, правом носіння другого хреста з прикрасами, правом носіння митри  та правом носіння палиці.
Протоієрей Ігор вів активну громадську діяльність. Будучи настоятелем міського храму, він був обраний до депутатському корпусу Дніпровської районної ради 4-го та 5- го скликання. Був головою комісії соціально-економічного розвитку Дніпровського району та членом виконавчого комітету.
Неодноразово їздив в зону АТО для духовної підтримки українських воїнів.
Нагороджений орденами та грамотами Української Православної Церкви, державними та міськими відзнаками.
Отець Ігор був доброю, великодушною, чуйною людиною, ніколи не відмовляв у допомозі та завжди поспішав на допомогу всім, кому вона була потрібна.
З великим сумом Кам'янська міська територіальна громада сприймає цю звістку.

Ігор