У музеї Кам’янського показали патріотичну виставу «Чуваки не святкують, або Ukrainian»

Опубликовано bugaev - чт, 04/21/2022 - 20:46
1

21 квітня у музеї Кам’янського відбулася прем’єра вистави «Чуваки не святкують, або Ukrainian». Як зазначила директор музею Наталія Буланова, це перший масовий захід, який відбувся у музеї з приходом війни. Адже по зрозумілим причинам довелося відмінити багато запланованих заходів та виставок.

«Чуваки не святкують, або Ukrainian» - робота відомого театрального діяча Максима Голенка, головного режисера Одеського українського музично-драматичного тетра, поставлена ​​за творами Руслана Горового – українського поета та письменника, режисера-документаліста та музиканта. Виставу показували в багатьох містах нашої країни, і тепер - у Кам’янському.

Головні ролі на сцені нашого музея зіграли відомий актор та наш земляк Дмитро Усов та актор Кам'янського театру Олександр Нагорний. 

Сюжет вистави складається з життєвих історій звичайного українця, який згадує про юні роки, кохання, дружбу, зраду – і все це на військовому тлі. Слухачем цих історій виступає американець, колишній військовий, який дивується, жахається і водночас захоплюється українською нацією.

Усі розповіді натякають глядачу про те, що потрібно любити свою історію, свою Бітьківщину, боронити її від ворога та ніколи не забувати про заподіяне зло. 

Так, у кінці вистави, коли рашисти програли свою безжалісну війну, а шалений бункерний дід помер, російський ванька вирішив миритися з українцем, обвинуваючи у всьому колишній режим з недополітиками. Та українець не приймає його «сто грамів» і йде далі своїм шляхом.

«Чуваки не святкують, або Ukrainian» - камерна вистава, розказана під гітарний акомпанемент простою та інколи нецензурною мовою, що придає їй простого та гострого звучання. Тут мінімум декорацій, але багато сенсу...

 Вистава була благодійною, усі зібрані кошти будуть передані у фонд «Повернися живим».

1