Депутати Кам’янського виділили майже півмільйона гривень на реалізацію екопроєктів «Бюджету участі»

Опубликовано slavkin - ср, 06/23/2021 - 16:53
бюджет

Майже півмільйона гривень спрямують з міського бюджету Кам’янського для реалізації екологічних проєктів-переможців конкурсу «Бюджет участі». Відповідне рішення ухвалили під час чергової сесії міської ради 23 червня. 
Зокрема йдеться про реалізацію проекту з озеленення «Зелені легені міста», зариблення «Щастя рибалки – сучасна водойма» та створення екологічного комплексу у Південному районі Кам’янського «Довкілля залежить саме від тебе!». На їх впровадження виділили 495 тис. грн.
 «Хочу подякувати небайдужим мешканцям, що активно долучились до розробки цих проєктів. «Чисто навколо» починається з кожного і три переможці «Бюджету участі» - підтвердження цьому. Фактично, проактивна позиція мешканців дозволить покращити ситуацію на окремо взятих територіях міста», - зазначив голова міської екологічної комісії Олександр Лукашов.
Далі – тендерна процедура. Через прозорий конкурс оберуть постачальників продукції та виконавців послуг. Відповідальність за фінансування та безпосередню реалізацію проєктів покладено на департамент екології та природних ресурсів Кам’янської міської ради. 
«Очільник Кам’янського Андрій Білоусов приділяє увагу реалізації  ініціатив громадськості, адже активна громада – це запорука розвитку міста. Дякую депутатам за підтримку фінансування ідей мешканців», - додав Олександр Лукашов.
Проект «Зелені легені міста» вартістю 300 тис грн. буде реалізовано у Дніпровському районі Кам’янського. За ці кошти проведуть озеленення зони відпочинку у мікрорайоні вул. Воїнів-афганців, 1-13а, - бул. Незалежності, 13-17, - бул. Героїв, 11-13.
Проект із зариблення каналу лівобережжя «Щастя рибалки – сучасна водойма» профінансують в обсязі 115 тис. грн. За ці кошти придбають мальків коропу, товстолобу та білого амура, проведуть екологічну експертизу та встановлять інформаційний банер.
Проект «Довкілля залежить саме від тебе!» впровадять у Південному районі міста. За 80 тис грн планують створити еко-інформаційний комплекс, що включає в себе зелену зону, інформаційні стенди та станцію для прибирання за тваринами. На будівлі ЦНАП розмістять електронне табло, що відображатиме стан забруднення атмосферного повітря, а також модернізують зону для роздільного збору твердих побутових відходів. 
Впровадження екологічних проєктів «Бюджету участі» буде здійснено протягом 2021 року.