Экс-нардеп из Днепра против Олейника и Коломойского

Опубликовано slavkin - сб, 03/20/2021 - 07:38
Олейник и Коломойский

Бывший народный депутат Украины от Днепра Андрей Денисенко требует расследовать сомнительную приватизацию Аульской хлороналивной станции.
«За моєю заявою про злочин НАБУ розслідуватиме дії екс-голови Дніпропетровської облради Олійника, через які стратегічне підприємство Аульська хлоропереливна станція було приватизоване структурами Коломойського.
Внаслідок цього олігарх, який володіє також основним вітчизняним виробником хлору - кам’янським Азотом, отримав фактично монопольне становище на ринку водоочистки.
Влітку 2018 року він вже ставив на межу колапсу понад половину всіх водоканалів України, без попередження зупинивши Азот і виробництво хлору, що стало предметом розслідування Антимонопольного комітету та кримінального провадження СБУ.
Тоді саме АХПС, яка володіє унікальними можливостями з переливу і транспортування хлору, врятувала країну від хлорного шантажу Коломойського, забезпечивши завезення імпортного румунського хлору.
Ставленик Коломойського Олійник, який після перемоги Зеленського отримав всю повноту влади на Дніпропетровщині, будучи першим заступником, а потім і головою облради, вчинив низку посадових злочинів, забезпечивши перехід Аульської хлоропереливної станції із обласної комунальної власності у власність однієї із фірм свого шефа.
І хто би що не торочив про «жахи» зовнішнього управління, саме НАБУ, яке активно співпрацює з американськими колегами, є єдиним правоохоронним органом у нашій державі, здатним розслідувати цю справу.
А паралельно з тим я, як депутат облради, готую і судовий процес повернення АХПС у співвласність териоріальних громад нашої області», - написал Денисенко в социальных сетях.
Кстати, ранней весной 2014 года именно тогдашний активист Евромайдана Андрей Денисенко вручал символические ключи от Днепропетровской облгосадминистрации вновь назначенному губернатору Игорю Коломойскому. Меняются времена, однако…