Экс-нардепа из Днепра обвиняют в нападении на полицейского

Опубликовано slavkin - пн, 08/31/2020 - 05:09
Денисенко

В Днепре не утихают страсти вокруг недавнего визита в город президента Владимира Зеленского, когда были столкновения между правоохранителями и оппонентами главы государства.
Сначала полиция распространила информацию, что один из протестующих несколько раз ударил полицейского, за что будет привлечен к ответственности.
«Громадянин, 1973 року народження, обґрунтовано підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до п’яти років обмеження або позбавлення волі.
…30 серпня слідчі, за погодження із прокуратурою Дніпропетровської області, вручили чоловіку письмову підозру у скоєнні даного правопорушення.
Подія сталася 26 серпня у Дніпрі. Під час охорони публічного порядку вказаний громадянин, провокуючи конфліктну ситуацію та не реагуючи на зауваження правоохоронців, завдав кілька ударів поліцейському.
За даним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження. Досудове розслідування триває», - говорится в сообщении полиции.
Чуть позже выяснилось, что подозреваемый – экс-нардеп от Днепра и один из лидеров местной «антизеленой» оппозиции Андрей Денисенко. Сам он виновным себя не признает.
 «Проти мене відкрито кримінальне провадження, виписано підозру за ст. 345 ч.2, є клопотання про обрання запобіжного заходу - домашнього арешту.
Мовляв, я побив поліцейського під час візиту Зеленського до Дніпра, хоча били і крутили саме мене.
Щойно мене переслідували дві автівки, гадав, що бандити, а виявилося - поліція, при чому зупинив їх я, ось тоді про все і дізнався.
Мене не викликали офіційно, не надсилали повісток, не дзвонили і навіть не писали смс, просто гналися від проспекту Пушкіна до вулиці Гаванської на лівому березі.
Мені не дали скористатися моїм конституційним правом на захист, послугами адвоката і я прямо заявив, що це не слідчі дії, а злочинні.
Все відбувається у вихідні - для того, щоби закрити рота, не дати зібрати людей і нашвидкуруч провести суд про запобіжний, отримати ухвали на обшуки й вилучення.
Я свідомий того, що це - така собі в дусі лука-путін-яник-стайл відповідь Зевлади на мою опозиційну діяльність в лавах 
Рух Опору Капітуляції.
А також - спроба зробити винними самих же громадян в ситуації з ганебним побиттям охороною Зеленського дівчат у Дніпрі під час останнього його візиту...», - написал Денисенко в своем фейсбуке.