Ситуація в регіонах України станом на ранок 4 червня

Опубликовано elena - сб, 06/04/2022 - 09:50
ракета

Розпочалася сто перша доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебуває три носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр”.

Сьогодні зранку, 4 червня, ворог завдав ракетного удару по Одещині. В результаті удару є постраждалі. Ворог вдарив крилатою ракетою повітряного базування. Літаки стратегічної авіації здійснили пуск Х-59. Пошкоджена територія сільгосппідприємства, складські приміщення. Пожежу оперативно ліквідували рятувальники. Попередньо відомо про двох постраждалих. Деталі та наслідки з’ясовуються.

По місту Харкову за ніч ударів не зафіксували. Війська рф завдали удари по Харківському району у с. Коротич. В результаті удару постраждалих немає. Протягом доби обстрілювали Ізюмський, Харківський райони. Пошкоджені будинки, нежитлові будівлі. Загалом за добу по області восьмеро поранених у Балаклії, серед них 11 річна дівчинка. Одна особа загинула.

На Луганщині війська рф здійснювали штурмові дії у промзоні Сєвєродонецька. Тривають вуличні бої. У Сєвєродонецьку та Лисичанську пошкоджено щонайменше по шість багатоповерхівок. У Гірському – вісім будинків, у Новоіванівці – сім, у Врубівці – шість. Є руйнування житлового фонду в Метьолкіному. По області є інформація про чотирьох загиблих та одного пораненого.

На Донеччині ворог здійснює обстріли по всій області — Авдіївка, Краматорськ, Костянтинівка, Соледар, смт Нью-Йорк, с. Василівка, с. Маяки. Війська рф застосували танки, артилерію, міномети, ОТРК «Точка-У». Пошкоджено 12 об'єктів - житлових будинків та промислових будівель. Протягом доби поранено 3 цивільних.

На Миколаївщині зранку Миколаїв обстріляли зі ствольної важкої артилерії та реактивними системами залпового вогню. Постраждалих немає. Тривають обстріли у Березнегуватській громаді. Інформація щодо потерпілих в пошкоджень уточнюється.

На Херсонщині окупаційні війська продовжують обстріл захоплених територій та позицій ЗСУ. Також тривають активні обстріли в Нововоронцовській тергромади, з села Трудолюбівка люди виїхали. Термінова гуманітарна допомога потрібна окупованим селам Каховського та Бериславського районів. В цілому обстановка на території тимчасово окупованої Херсонської області залишається стабільно важкою. Зв’язок з переважною більшістю територіальних громад встановити не вдається.

Вечері 3 червня ворог запустив чотири ракети з Чорного моря, усі збиті. 

«В Чорному морі на виконанні бойових завдань наразі перебуває 3 ракетних кораблі та 1 підводний човен, а також 5 ВДК. Саме з підводного човна ворог здійснив пуск ракет, з кримського напрямку. Одну крилату ракету збито над морем на Одещині, ще 3 крилатих ракети наші підрозділи влучно збили над Миколаївщиною», - повідомили в ОК «Південь».