У 2020 році до Кам’янської міської ради надійшло на розгляд понад 12 тисяч звернень громадян

Опубликовано bugaev - вт, 03/30/2021 - 13:42
обращения

За 2020 рік до Кам’янської міської ради на розгляд надійшло 12100 звернень громадян, а у порівнянні з минулим роком їх загальна кількість зменшилася на 4591 звернення.

Прийом громадян із особистих питань ведеться з метою поглибленого вивчення та вирішення існуючих проблем мешканців міста. За пропозицією керівництва до проведення прийомів залучаються керівники департаментів, управлінь та відділів, а також комунальних підприємств міста. Першочергово забезпечується прийом пільгових категорій громадян.

До початку запровадження карантинних заходів у 2020 році організовано проведення 13 особистих прийомів громадян керівництвом міської ради та її виконавчого комітету, де розглянуто 100 звернень.  Через засоби телефонного зв’язку у 2020 році надійшло 655 звернень, у порівнянні з 2019 роком кількість цих звернень збільшилася на 182.

У зверненнях кам’янчанами порушено 12860 питань. Серед них домінують питання комунального господарства - 7802 (60,7%), соціального захисту - 1807 (14,1%), охорони здоров’я - 820 (6,4%).

У Кам’янській міській раді реалізовано вимоги чинного законодавства та запроваджено можливість надання громадянами електронних звернень та електронних петицій. Так, у 2020 році надійшло 482 електронних звернення та 17 електронних петицій.
Найбільш актуальними питаннями, підтриманими більшістю громадян міста в поданих петиціях, стали заборона відкриття в місті ТОВ «Рокобан», закриття фірми ТОВ «Поліколор», встановлення очисних фільтрів на ПАТ «ДМК», реконструкція спортивного майданчику для міні футболу біля ПК «Хімік».

Із загальної кількості звернень громадян міста до органів вищої влади у 2020 році 8584 звернення (97%) надійшло на урядову телефонну «гарячу лінію» та «гарячу лінію» голови облдержадміністрації. Усі звернення оперативно розглянуто керівництвом міської ради та її виконавчого комітету, опрацьовано згідно з їх резолюцією без порушення терміну виконання, що підтверджується аналітичною доповідною запискою Дніпропетровської ОДА.

Аналіз стану виконавської дисципліни розгляду звернень громадян у 2020 році свідчить, що завдяки особистому контролю з боку керівництва Кам’янської міської ради, виконавчого комітету міської ради та керівників виконавчих органів міської ради, належному рівню організації роботи зі зверненнями громадян у підпорядкованих їм виконавчих органах, звернення громадян розглядаються з дотриманням термінів виконання.