Заробляння політичного капіталу під девізом «Чим гірше – тим краще» - це не про благо міста: екоактивісти Кам’янського виступили із заявою

Опубликовано slavkin - ср, 08/11/2021 - 15:41
заява

Члени екологічної громадської організації «ЧИСТЕ ПОВІТРЯ УКРАЇНИ» вимагають у активістів та політичних діячів м. Кам’янського не займатись самопіаром за рахунок штучної дискредитації досягнень у вирішенні екологічних проблем та подальших намірів. Про це йдеться у відповідній заяві, оприлюдненій на сторінці громадської організації у Facebook.
Починаючи з лютого 2021 року активісти активно долучились до процесу вирішення екологічних проблем Кам’янського. Зокрема завдяки співпраці з міською екологічною комісією вдалось домогтись відмови промислового гіганта «Дніпровського металургійного комбінату» від намірів втричі збільшити об’єми шкідливих викидів. 
«Тривожним сигналом стало повідомлення в грудні 2020 року про наміри ДМК втричі збільшити об’єми шкідливих викидів в атмосферу. Кілька місяців поспіль наші активісти використовували всі важелі, передбачені чинним законодавством аби з’ясувати підстави подібних намірів та унеможливити незаконне збільшення шкідливих викидів в повітря. Дізнавшись, що цим питанням також опікується оновлений склад постійної екологічної комісії наша громадська організація провела зустріч з головою комісії Олександром Лукашовим. За підсумками зустрічі було ухвалено спільне рішення про об’єднання зусиль», - розповідає голова ГО «ЧИСТЕ ПОВІТРЯ УКРАЇНИ» Артем Біжко. 
Він нагадав, що за участі екоактивістів були розроблені, а згодом і ухвалені правки до законопроєкту «Про екологічний аудит», який після узгодження Прем’єр-міністром України надійде на розгляд до Верховної Ради.
Разом з тим, наголошують представники громадськості, в сьогоденні окремі політичні діячі та активісти намагаються дискредитувати існуючі досягнення та наміри керівництва міста, еколоічної комісії та екоактивістів щодо вирішення проблем екології Кам’янського. 
«Під час кількамісячної боротьби наша громадська організація була єдиною, хто долучився до протидії намірам найбільшого підприємства-забрудника Кам’янського. Єдиною підтримкою та партнерами стали міська екологічна комісія та  керівництво Кам’янського в особі міського голови Андрія Білоусова. Натомість сьогодні спостерігаємо численні спроби знівелювати в публічному просторі досягнення, що були здійснені протягом півроку, спаплюжити їх значення для громади міста. Чи хочемо пришвидшення процесів вирішення проблемних екологічних питань? Звичайно. Проте йдеться про докорінні зміни, що є тривалими через існуючі законодавчі та нормативні обмеження», - йдеться у заяві ГО «ЧИСТЕ ПОВІТРЯ УКРАЇНИ». 
Активісти громадської організації активістів, діячів, екологів та представників бізнесу об’єднатись навколо вирішення екологічних проблем Кам’янського, лишивши політичні та владні амбіції.
«Заробляння політичного капіталу за принципом «Чим гірше – тим краще» не має нічого спільного з реальним прагненням блага для рідного міста та його мешканців», - додають у громадській організації.