«Каметсталь» відновлює повноцінну роботу

Надіслав: slavkin1 , дата: ср, 05/31/2023 - 16:52
каметсталь

Металургійний комбінат «Каметсталь» після тривалої вимушеної зупинки відновив роботу унікального вісепрокатного стану. Про це йдеться у пресрелізі на сторінці підприємства в Facebook.
Прокатники узялися до виконання замовлення на 3,2 тис. вагонних осей для вітчизняних вагонобудівних підприємств.
«Це перша у 2023 році, і перша після майже восьмимісячного вимушеного простою стана, партія осей, яка буде вироблена на комбінаті», – зазначає комбінат.
Плани збільшення об’ємів виробництва на вісепрокатному стані у 2022 році, участі «Каметсталі» у виконанні програми Президента України з оновлення залізниць були порушені повномасштабним російським вторгненням. Зокрема, вимушена зупинка «Азовсталі» через воєнні дії в Маріуполі, змусила фахівців «Каметсталі» шукати альтернативні можливості для отримання сталевої заготовки – сировини для виробництва осей.
«Цьогоріч вперше після найтривалішого простою ми знайшли можливість знову виробляти осі для наших залізниць, для будівництва вітчизняних вагонів і полувагонів. Сьогодні така продукція необхідна для відновлення українського залізничного парку. Вона рентабельна, а отже, важлива і для стабільної роботи «Каметсталі», і для підтримки економіки України. Успішне виконання виробничого завдання на вісепрокатному стані – це ще один внесок нашого підприємства у розвиток економіки», – зазначив заступник начальника прокатного цеху на дільниці вісепрокатного та кулепрокатних станів Сергій Мішурін.
Вісепрокатний стан «Каметсталі» – єдиний у світі стан, на якому осі виробляють методом поперечно-гвинтової прокатки. У довоєнний час осі комбінату постачалися замовникам з України, Європи, Північної Америки.