Чи зацікавлені активісти у Кам’янському в розумінні реальних проблем в енергетиці?

Надіслав: ilona , дата: чт, 07/25/2024 - 18:07
в

Як і можна було спрогнозувати заздалегідь, про реальний стан енергетики та особливості відключень у Дніпропетровській області ініціативна група жінок, які роздмухують полум’я теми відключень в місті, нічого чути не хоче.

Детальніше про це розповів місцевий інтернет ресурс Sobitie.

За результатом брифінгу від 24 липня, лікнеп (ликвидация безграмотности, – рус.) від влади та керівництва ДТЕК «Дніпровські електромережі» звівся до обговорення у контрольованих активістками чатах, чи вдалося їм спровокувати мера та енергетиків на емоційну реакцію, зафіксувавши це на відео. Саме останнє активістки записують собі як «виконану ними роботу». Енергетика, звісно, вже нікого не цікавить, адже пропозиції керівництва ДТЕК відвідати їхній диспетчерський центр, щоб зрозуміти, як насправді все працює, активістками було проігноровано повністю, як і пропозиції відвідати «Укренерго».

Ніяких конструктивних пропозицій останні не надають, окрім відверто безглуздих: як-то, наприклад, зупинити міський електротранспорт, занурити місто у темряву, вимкнувши зовнішнє освітлення, залишити без світла міський парк, паралізувати роботу бізнесу, який і без того лише дивом виживає, тощо. Словом, «полювання на відьом» та відверто деструктивна позиція.

Адже, за офіційною інформацією керівника ДТЕК «Дніпровські електромережі» Андрія Терещука та мера міста Андрія Білоусова, усі ці «міри» ні на хвилину не додадуть більше електрики в квартири містян, адже наразі такого поняття, як ліміт (тобто якоїсь частки, яка виділяється, наприклад, Кам’янському), не існує. І «зекономити» тут не можливо. Відключення відбуваються за чергами у конкретні проміжки часу, а об’єми, та як їх треба балансувати, видно виключно працівникам НЕК «Укренерго». Якщо перша черга вимикається у Дніпрі чи Магдалинівці, то вона вимикаєтеся і у Кам’янському на той самий час. І Дніпропетровщина або Кам’янське не страждає більше за всіх – так само відбувається на Київщині, Одещині, тощо.

Якби активістки детальніше вивчили питання, вони б, напевно, знали, що трамваєм у нашому місті щоденно користуються більш ніж 37 000 (!) містян, 23 000 (!) з яких – пенсіонери та пільговики. Це їм ви пропонуєте сидіти та тихенько помирати вдома? Що відключення зовнішнього освітлення призведе до росту грабежів на вулицях, зґвалтувань, ДТП. Що у міському парку проводило час багато мешканців, де вони мали змогу відпочити та поспілкуватись. Чи легше стало від того що там зараз темно?

Ні, не легше, бо, схоже, активістки хочуть ще більших заворушень.

Так, наприклад, в їхніх чатах вже сьогодні розповсюджуються заклики палити машини та офіси, лунають відверті проросійські меседжі як-то «каратели» та «ЗеХунта», звинувачення мера та центральної влади «у всіх бідах народних». І ми не шуткуємо. Ось наприклад повідомлення з чатів, які курують з акаунтів Anna Sergeevna та Marinka Pyatnica.

Зображення видалено.Зображення видалено.

М’яке введення сепаратистських тем

Зображення видалено.

Як розповідають місцеві, акаунт Anna Sergeevna належить мешканці міста, яка відмовилась від власних діточок, скинувши їх на шию свого чоловіка. Поки останній судиться з нею за аліменти, горе-мати перекваліфікувавшись з типової «зозулі» в «громаду міста Кам’янське». Ми не звинувачуємо зараз нікого особисто, однак подібні колаборанти свого часу з’являлися на Херсонщині, та в інших населених пунктах, які сьогодні зараз знаходяться під частковою окупацією. Вони також йменували себе «громадою».

Насправді логіка ворога (росіян, які безумовно також вкладаються у заворушення на темі енергетики та відключень), тут дуже проста: аналізуємо ситуацію в населених пунктах, де народ вдалося «підняти на вила», та посилюємо удари по об’єктам генерації саме тут, тим самим поглиблюючи кризу. Так само, до речі, і відбулося після мітингів у Полтаві, де були нанесені удари по об’єктах енергетики, які залишили без електропостачання 16 населених пунктів області. Такі ось наслідки підбурювання у соцмережах та різноманітних чатах. І так росіяни сьогодні досягають своєї мети.

Будьте обачними, аналізуйте, та не ведіться на дешеві провокації не дуже обдарованих розумом «зозуль» та ботів. Не забувайте, що першопричина всіх цих складнощів – війна. Підтримуйте наших захисників та вірте у нашу перемогу, у тому числі, над ворогом внутрішнім, який також не спить.