Кам’янське пам’ятає - фото

Надіслав: slavkin1 , дата: нд, 10/01/2023 - 14:06
Білоусов

Сьогодні в Кам’янському відбулись заходи, приурочені до Дня Захисників і Захисниць України.

мітинг
На Майдані Героїв пройшов мітинг на честь українських воїнів, в якому взяли участь начальник Кам’янської районної військової адміністрації Олег Гапіч, голова районної ради Максим Чехута, мер міста Андрій Білоусов, військовослужбовці, правоохоронці, активісти громадських організацій та родини загиблих воїнів. Учасники хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто віддав своє життя за свободу та незалежність України, після чого Олег Гапіч та Андрій Білоусов нагородили кращих військових відзнаками обласної, районної та міської влади.

гапіч

мер

Потім учасники мітингу поклали квіти до пам’ятних стел на четь загиблих Героїв.

квіти
А в технічному ліцеї імені Лигуна (колишній ліцей № 1) педагоги та учні організували акцію «Червона калина». Як ми вже писали, ця акція проводиться по всій Україні, у її ході на території учбових закладів висаджуються молоді деревця червоної калини на честь загиблих воїнів.

герої

На війні з Росією віддали життя 6 вихованців ліцею, тому було висаджено 6 молодих дерев.

мітинг ліцей

Гостями акції були мер Андрій Білоусов та депутат міськради, батько загиблого Захисника, голова громадської організації «Родини загиблих  Героїв» Олександр Самойлович, члени сімей загиблих.

виступ

У своїх виступах Білоусов і Самойлович подякували педагогів та учнів ліцею за пам’ять про полеглих, а також підкреслили, що завдяки щоденному подвигу воїнів ЗСУ ми маємо змогу проводити такі акції і вірити в нашу неминучу Перемогу.

мер

самойлович

Потім учасники акції висадили деревця на алеї біля центрального входу до ліцею, відтепер калина буде рости на видному місці, нагадуючи тисячам містян про подвиг кам’янчан, які захистили рідну землю, наше право на власну державу, історію та культуру.
-    Ми ніколи не забудемо про тих, хто ціною власного життя врятував наше майбутнє і наблизив Перемогу. Слава Україні! – зазначив мер Андрій Білоусов.  

фото