Мер Кам’янського зустрівся з ветеранами, які мешкають в нашому місті (відео)

Надіслав: ilona , дата: вт, 07/16/2024 - 18:27
в

Міський голова Андрій Білоусов зустрівся із нашими Героями, захисниками України – ветеранами, які мешкають у Кам’янському.

Разом із своїми заступниками та керівником громадської організації «Патріот-2015» Павлом Некритим вони розповіли воїнам про ветеранську політику територіальної громади, спрямовану на соціальну підтримку, фізичну та психологічну реабілітацію.

"В місті діє Комплексна програма соціального захисту та підтримки ветеранів війни, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України. У вересні минулого року ми відкрили Центр соціальної підтримки ветеранів війни, де можна отримати всю необхідну інформацію щодо пільг, прав, гарантій та інших можливостей, які передбачені державними та місцевими програмами. Також в Центрі надання адміністративних послуг запроваджено комплексну послугу «Я – ветеран», яка передбачає надання 351 послуги. У вересні минулого року за підтримки начальника Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака ми першими в області відкрили Центр психічного здоров’я та медичної реабілітації. Він працює на базі міської лікарні №1.

Також ми створили комунальний заклад, який займається комплексною фізичною адаптацією осіб, постраждалих внаслідок війни, та осіб з особливими потребами. Цей центр має відповідну назву «Незламні», і його назва підтверджується практичними результатами. Серед спортсменів, які тренуються у Центрі «Незламні», є переможці та призери чемпіонатів Європи та України.

З метою покращення умов для реінтеграції ветеранів, успішної психосоціальної адаптації ветеранів війни, членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, сімей військовополонених та безвісти зниклих, на базі Комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Кам’янської міської ради у вересні 2024 року розпочне роботу багатофункціональний Центр соціальної підтримки Захисників і Захисниць та їх родин.

Вислухали питання та пропозиції ветеранів щодо забезпечення їх потреб, обговорили подальшу взаємодію для того, щоб вони могли максимально швидко та легко адаптуватися до мирного життя після фронту.

Пишаємося та підтримуємо наших Героїв!", - зазначив мер.

р