Справа дніпровського олігарха розвалиться, - політтехнолог

Надіслав: slavkin1 , дата: ср, 11/15/2023 - 16:26
беня

За чотири місяці на розслідування справи Ігоря Коломойського з бюджету витратили від 10 до 30 мільйонів гривень на зарплати детективам та прокурорам, і за цей час вони зібрали так мало доказів, що бізнесмена можуть виправдати. Думку про це висловив політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці в фейсбуці. Про це пише УНІАН.
Він пояснив, що над справою Коломойського протягом чотирьох місяців працюють 14 прокурорів ОГПУ та 37 детективів БЕБ. В бюджет закладено зарплати в розмірі 68 тисяч для прокурора та по 43 тисячі на фахівця БЕБ, проте це "голі" зарплати, і вони мають ще надбавки за звання, стаж, секретність, знання іноземних мов, наукові звання тощо, в результаті чого їх зарплати можуть бути більшими в 2-3 рази.
"Чотири місяці ця дружна команда тяжко працює над справою Коломойського. За цей період інтенсивних розслідувань "зникнення 5,8 млрд грн готівки" слідчі органи змогли допитати аж трьох свідків. Долучили "ПриватБанк" в якості потерпілого. Але юристи державного банку дізнались, що вони потерпілі, із публікацій у ЗМІ. Таємниця від потерпілих, де подінешся... Крім того, було по разу (одному) допитано двох підозрюваних. Ну і слідча команда зробила дуже цінну для суду "інформаційну довідку". По суті це виписка із карткових рахунків Коломойського. Будь-який касир банку робить її протягом 5 хвилин, якщо не виходить пити каву надто часто. Отже, ще раз: з наших грошей за 4 місяці від 10 до 30 мільйонів грн пішло на три допити свідків, два допити обвинувачених, заочне неінформоване призначення потерпілих і автоматичну виписку з рахунку. Чи не забагато це і чи не їсть хтось надто великі порції?" - питає Голобуцький.
Він додає, що з цими доказами суд не може нормально забезпечити обвинувачення і роботу з ним: "Тобто, все йде до того, що Коломойського чи то за неналежною якістю обвинувачень (чи як то формулюють правники зазвичай), чи то за браком доказів визнають невинуватим. І це буде законне рішення: як назбирали доказів, так і отримають".
"Отже, що ми маємо на справі Коломойського: голосній, скандальній і з міжнародним резонансом? Це крім великої ганьби перед партнерами. Одне велике "нічого" за 10 чи й 30 млн грн. І бонусом картинка з ІгорВалер’їчем в спортивному костюмі. На довгу пам’ять про іспанський сором за "роботу" величезної слідчої команди", - резюмував політтехнолог.