У Дніпрі натякнули «колективному Заходу» не сунути носа

Надіслав: slavkin1 , дата: ср, 09/06/2023 - 19:46
лукашук

Зробив це, і досить чітко, голова обласної ради Микола Лукашук. Він висловився щодо вимог Заходу провести в Україні вибори наступного року, і його сьогоднішній пост можна викласти одним реченням: не суньте носа! 
«Захід знову говорить про проведення в Україні виборів. Чехія запропонувала свою допомогу в організації голосування наступного року.
Не хочеться повторюватися стосовно загрози ракетних ударів, витрат з бюджету тощо. Хвилює ще один аспект, не менш важливий. 
Складається враження, що світ не знає чи не памʼятає, як росія може втручатися у вибори та референдуми в інших державах.
За даними з відкритих джерел, рф втручалася у президентські вибори в США, референдум про Brexit у Британії та загальні вибори у Британії, вибори президента Франції, парламентські вибори у Німеччині, референдум щодо статусу Каталонії.
Не варто сподіватися на те, що росіяни не дестабілізуватимуть ситуацію усіма можливими й неможливими способами під час виборів в Україні. Вони точно це робитимуть. Створюватимуть загрози, вкидатимуть дезінформацію, плануватимуть диверсії, замовні вбивства тощо.
Державам, котрі наполягають на проведенні виборів в Україні, слід уявити, яке навантаження ляже на наших правоохоронців, СБУ, контррозвідку у воюючій державі. Ми знаємо, що окупанти – нелюди, які здатні на все. 
Підходити до прийняття рішення щодо виборів наступного року слід дуже виважено. І не забувати, з яким противником ми маємо справу. 
А загалом вибори – внутрішня справа України», - робить висновок Лукашук.
Що ж, пан Микола все сказав дуже вірно. Але ж в останні роки, навіть ще до війни, Україна слухняно виконувала всі забаганки «колективного Заходу». Чи буде так і цього разу?
І ще одне. Лукашук – представник президентської партії «Слуга народу». Цікаво, його сьогоднішній натяк нашим західним партнерам не сунути носа – це особиста точка зору пана Миколи чи так думають в Офісі президента?