У Дніпрі виявлено кілька дуже сумнівних тендерів

Надіслав: slavkin1 , дата: пн, 01/08/2024 - 15:51
тендери

Робоча група «Прозорість та підзвітність» зібралась на чергове засідання. Розглянули декілька закупівель, які викликають питання.  Про це повідомили у Дніпропетровській ОВА.
Найбільший тендер, який винесли на обговорення – перша черга реконструкції однієї з вулиць Дніпра. Мова про облаштування мереж, ремонт дощової каналізації. Сюди ж входить укладання бруківки та бордюрів. Загальний кошторис закупівлі – 101,8 млн грн. 
Учасники робочої групи одразу ж звернули увагу на завищену вартість матеріалів. Так, вказана ціна одного каналізаційного люка аж 190 тис грн. В той час як ринкова трохи більше 17 тис грн. 
А ще серед учасників цих торгів сумнівна компанія. Бенефіціар підприємства внесений до санкційного списку. Замовникам порекомендували переглянути закупівлю. 
Лідером антирейтингу став тендер обласної ради на оренду авто з водієм. Вумовах прописано: один кілометр обійдеться у понад 50 грн. Тоді як навіть на таксі це коштувало б в середньому 8-15. Крім того, серед вимог машина класу люкс. Загалом аукціон оголосили на 12 млн грн. Його вже скасували.
Виникли питання й ще до одного дніпровського тендеру. Це послуга на патрулювання модульних укриттів поряд із зупинками громадського транспорту. Ціна питання майже 39 млн грн. Єдиний учасник – одна зі служб охорони. 
Понад 21,5 млн грн на цілодобову охорону шкільних укриттів. Ще одні оголошені торги, до яких представники робочої групи порадили придивитися ретельніше.