У Кам’янському встановлено рекорд України - фото

Надіслав: slavkin1 , дата: чт, 06/01/2023 - 14:24
Білоусов

Сьогодні Кам’янське всідзначає Міжнародний День захисту дітей.
Святкування почалося в школах міста, де урочисто пролунав останній дзвоник.

автодром

Потім тисячі дітей – випускників та просто школярів  – прийшли до центрального парку, де їх чекала велика святкова програма.

фонтан

Біля відновленого фонтану відбувався «Фестиваль професій», де юні кам’янчани могли познайомитися з тим, як працюють медики, пожежні, поліцейські, кухарі, перукарі та навіть журналісти.

медики

перукарі

повара

пожежні

поліція

А основна сцена була встановлена поряд з адмінбудівлею парку, саме там відбувалися головні події. На алеї було показано міні-виставу про те, як зростають та мужніють діти в Україні, як вони не лише вступають до дорослого життя, а й захищають свою землю від ворога.

воїн

Потім на центральному майдані парку  діти собою виклали фразу «Перемога поверне дитинство в Україну», у цій акції взяли участь 270 школярів, що є національним рекордом країни.

рекорд 1

рекорд 2

Особливо зворушили всіх присутніх звернення випускників з Харкова, Бахмуту, Соледару, Маріуполю. Через вторгнення росіян вони позбавлені змоги танцювати сьогодні шкільний вальс, тому цю місію вони передали випускникам Кам’янського ліцею нових інформаційних технологій. Цей вальс нікого не залишив байдужим – ані дітей, ані дорослих.

вальс
Аплодисментами учасники свята зустріли почесних гостей – голову Дніпропетровської обласної ради Миколу Лукашука, очільника Кам’янської районної військової адміністрації Олега Гапіча та мера Кам’янського Андрія Білоусова. У своєму виступі Лукашу привітав дітей та дорослих зі святом, а також подякував міську владу Кам’янського не лише за організацію святкування, а й за те, що наше місто є одним з небагатьох в Україні, де ведеться очна форма навчання у школах та дитсадках. Олег Гапіч подякував ЗСУ за те, що у нас є можливість святкувати та висловив впевненість у майбутній перемозі України у цій війні. Андрій Білоусов також привітав усіх присутніх і виконав приємну місію: саме йому керівник та головний експерт Національного Реєстру Рекордів України Лана Вєтрова, яка була присутня на святі, вручила почесне свідоцтво про реєстрацію всеукраїнського рекорду в Кам’янському.  І ще одну приємну місію виконав мер – оголосив, що сьогодні малечу чекають безкоштовні атракціони та морозиво.

сцена
Після офіціальної частини свято продовжувалося великим концертом, який відкрила гостя міста, відома співачка Наталія Шкурко, виступили також творчі колективи.

шкурко
У виступах гостей прозвучала впевненість, що вже наступне 1 червня ми зустріло після перемоги України, в умовах миру та безпеки. Віримо, що так воно й буде, бо добро завжди перемагає зло, хоч і не завжди одразу.  

тир