Екологічний аудит ДМК частково профінансують з міського бюджету Кам’янського

Опубликовано slavkin - чт, 04/29/2021 - 11:02
дмк

Екологічний аудит ПАТ «Дніпровський меткомбінат» буде здійснено за рахунок міського бюджету м. Кам’янське. Відповідне рішення ухвалили депутати 28 квітня під час пленарного засідання.
Поточний екологічний аудит необхідний для того, щоб перевірити реальні об’єми викидів шкідливих речовин в повітря з боку комбінату, наголосив очільник міської екологічної комісії Олександр Лукашов. Це дозволить встановити факт дотримання умов чинного дозволу з боку підприємства.
«Моя позиція: ДМК має обов’язково пройти поточний екологічний аудит. Кошти, що сьогодні виділені рішенням міськради – це та сума, яку вдалось оперативно мобілізувати в результаті плідної співпраці з керівництвом міста та профільним департаментом», - говорить голова екологічної комісії.
Олександр Лукашов додав, що комісія очікує на відповідну ініціативу з боку ПАТ «Дніпровський меткомбінат». Раніше депутат запропонував небайдужим представникам бізнесу та громадських об’єднань фінансово посприяти в проведенні екологічного аудиту ДМК. 
«Не варто забувати, що ДМК є підприємством приватної форми власності, яке має не аби-який вплив на здоров’я кам’янчан та екологію міста. Тому хочемо побачити їх конкретні дії для покращення стану повітря. Я дійсно запропонував небайдужим громадянам взяти участь у співфінансуванні аудиту. Виділення бюджетних коштів -  це вже участь кожного платника податків у перевірці ДМК. Розраховую на подальшу конструктивну позицію керівництва комбінату. Зокрема – на співпрацю під час проведення аудиту», - підкреслив Олександр Лукашов
Нагадаємо, ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат» оголосило про намір збільшити об’єми викидів у грудні 2020 року. Підприємство запланувало трикратний приріст – з 80 тис. тон до 240 тис. тон шкідливих речовин. Такі наміри викликали обурення громади міста, оскільки підприємство є ключовим забрудником – на нього припадає 94% всіх шкідливих викидів в атмосферу. 
Після втручання в ситуацію очільника міста Кам’янського Андрія Білоусова, екологічної комісії та громадськості, комбінат заявив про відмову від отримання відповідних дозволів.