18 день війни: ситуація в регіонах зранку, 13 березня

Опубликовано bugaev - вс, 03/13/2022 - 09:02
война

З тривогами, але відносно спокійно ніч минула в Кіровоградській, Рівненській, Дніпропетровській, Волинській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Полтавській, Черкаській, Чернівецькій областях. Також було спокійно на Закарпатті.
Про це йдеться у зведенні обласних адміністрацій.

Київщина: Бучанський район — бої в Ірпені та Макарові. Постійне переміщення ворога в Гостомельській, Бородянській, Бучанській громаді.  У Броварському районі — пересування ворожої техніки населеними пунктами. У трьох громадах Броварського району тривають бойові дії. Вишгородський район: три громади — гуманітарна катастрофа. Славутич без світла.

Чернігівщина: вночі — три авіанальоти на Чернігів. Навколо Чернігова — оборонні бої. Вчора було звільнено 2 населені пункти у київському напрямку.

Сумщина: двічі вночі в Сумському районі була повітряна загроза. Вночі артилерія окупантів кілька разів розстрілювала мирні села Охтирського району і саму Охтирку. Стріляють переважно із Тростянця, яке наразі окуповане. Ворог скористався режимом тиші, який періодично тривав останні кілька днів, для укріплення своїх позицій та переміщення військ.

Житомирщина: довготривала тривога вночі та вже друга тривога за ранок. Інформації про руйнування та втрати поки немає.

Львівщина: окупанти здійснили авіаудар по Міжнародному центру миротворчості та безпеки. За попередніми даними, випустили 8 ракет. Інформація щодо потерпілих встановлюється.

Луганщина: житловий сектор Сєвєродонецька, Рубіжного Лисичанська та Попасної під постійними обстрілами. Є жертви та постраждалі серед мирного населення. Попри постійні обстріли енергетикам вдалося під'єднати 13000 абонентів, газівникам — 7000.

Донеччина: Маріуполь в облозі, бої на околицях міста. Гуманітарна колона просувається — повільно, але йде. По всій лінії — гучно. У Краматорську всю ніч і зранку повітряні тривоги. Літаки над Лиманом, Слов'янськом, Святогірськом. Є інформація про удари вчора ввечері в район Святогірської лаври. Є поранені.

Миколаївщина: ніч пройшла відносно спокійно, область тримає оборону.

Херсонщина: з вечора та всю ніч сильні вибухи, «Гради» в районі аеропорту. Інформація перевіряється.

Харківщина: у Харкові — всю ніч повітряні тривоги, по області — активні бойові дії на Ізюмщині.

Івано-Франківщина: вночі тривога, було чутно вибухи. Мер міста повідомляв про вибухи неподалік аеропорту.

Запорізька область: військові та інші українські захисники стримують наступ окупантів на Запоріжжя. Наразі ситуація без змін, але російська війська продовжують активно застосовувати артилерію, танки, гранатомети та міномети.