«Полицейский» скандал в Каменском: добавились наркотики. Видео

Опубликовано slavkin - чт, 08/11/2022 - 07:00
взятка

В Каменском продолжается скандал в связи с увольнением начальника райуправления полиции Сергея Лукашова. Каждый день «всплывают» весьма интересные подробности из жизни полиции Днепропетровской области.
Так, вчера во второй половине дня областная полиция официально сообщила о задержании лидера наркогруппировки, которая действовала на территории Каменского и Криворожского районов, наркобарон пытался подкупить офицера полиции. Приводим текст официального сообщения полиции полностью.
«На Дніпропетровщині за спробу підкупу посадовця поліції та збут наркотиків затримано наркодилерів – внутрішня безпека Нацполіції
У Дніпропетровській області лідер злочинної групи, яка здійснювала оборудки з наркотиками, намагався домовитись з начальником одного з відділень поліції про невтручання у його кримінальний бізнес. Зловмисник пообіцяв поліцейському платити щомісячну «данину» - 60 000 гривень.
До оперативників Дніпропетровського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України звернувся начальник одного з відділень поліції Дніпропетровщини та повідомив про пропозицію йому неправомірної вигоди.
Гроші посадовцю поліції запропонував 41-річний місцевий мешканець, який разом зі спільниками заробляв на збуті наркотичних засобів і психотропних речовин на території Криворізького та Кам’янського районів області. Також, за оперативною інформацією, чоловік мав вплив на кримінальну ситуацію в регіоні.
Після ретельної перевірки факт здійснення фігурантами незаконних оборудок із наркотиками підтвердився. Встановлено, що змовники налагодили схему продажу метамфетаміну оптовими і роздрібними партіями. Вартість 1 г психотропу коштувала 1300 гривень. Аби правоохоронці не перешкоджали «розвитку» незаконного бізнесу, 41-річний фігурант вирішив домовитись із майором поліції та пообіцяв надавати щомісячні «відкати» - 60 000 гривень.
За матеріалами УДВБ НПУ слідчим управлінням ГУНП у Дніпропетровській області, під процесуальним керівництвом Дніпропетровської обласної прокуратури, розпочато кримінальне провадження за ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів ) та ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. 
Працівники внутрішньої безпеки спільно зі слідчими поліції Дніпропетровщини, за фізичної підтримки бійців спецпідрозділу «КОРД», затримали організатора наркобізнесу під час передачі поліцейському частини від обіцяної «винагороди» – 50 000 гривень. Того ж дня на черговій оборудці з наркотиками правоохоронці затримали його спільника – 19-річного чоловіка.
У зловмисників проведено 16 санкціонованих обшуків. Під час заходу виявлено та вилучено: сліп-пакети з метамфетаміном, шприци з ацетильованим опієм, гроші, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, чорнові записи. 
Обом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України. Крім цього, лідеру групи оголошено про підозру за ч. 3 ст. 369 ККУ. Їх затримано в процесуальному порядку. Змовникам може загрожувати до 10-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Тривають подальші слідчі дії для встановлення інших учасників групи та притягнення їх до кримінальної відповідальності».
Есть даже видео об этом задержании:
https://www.youtube.com/watch?v=WwJybie43p8
После появления этой информации некоторые подробности об указанной наркогруппировке и действиях областного полицейского начальства поведал Сергей Лукашов. Мы также приводим текст его поста в фейсбуке полностью. Текст длинноватый, некорректно выставлены пробелы и знаки препинания, но все же дочитайте его до конца, будет интересно.
«Я тривалий час не наваживався писати цей пост,так як вважав,що хоч якась невеличка частина моральних принципів присутня у Анатолія Антоновича Щадило.Але нажаль їх у генерала поліції немає зовсім.Після отримання інформації зі ЗМІ про реалізацію оперативних заходів УВБ Дніпропетровщини і затримання ними одного з лідерів потужного Криворіжського наркоугрупування Власюка ,я був м‘яко кажучі в шоці. 
А побачивши в інтернеті цей відео ролик,про Анатолія Щадило, від себе хочу трошки додати .
В мене працював заступником по оперативній роботі підполковник поліції Віталій Бакаляр.До нього можна відноситися по різному,але мене він підкупив своєю цілодобовою роботоспроможністю,професіоналізмом та принциповісттю.Бакаляр ніколи не йшов на якісь компроміси зі злочинцями.
Приблизно декілька місяців тому Віталій мені доповів,що в Кам‘янському районі функціонує організоване злочинне угрупування в яке,окрім цивільних осіб, входять і поліцейські(в тому числі і перші керівники теріторіальних підрозділів поліції),і це угрупування займається збутом наркотичних засобів вже тривалий час. Зона їхньої діяльності це міста Внрхньодніпровськ,Верховцево ,Вольногорск,Жовті Води,П‘ятихатки, та декілька населених пунктів Криворіжського району.Також Заступник мені доповів,що керівник цьго угрупування,мешканець Кривого Рогу на ім’я Стас, призначив зустріч Бакаляру. Я йому дозволив зустріч ,при умові,що розмову, для документування злочинної діяльності ОЗУ,необхідно записати на телефон.
Аудио запис зустрічі мого заступника та Стаса ,лідера наркобанди ,якимось чином попал в інтернет.Запис був у багатьох співробітників УВБ,та копію я особисто через месенджер надсилав своєму керівникові Анатолію Щадило.
Рекомендую читачам вдіти навушники, та витратити 25 хвилин на прослуховування.Там невеличкий звіт діяльності злочинного угрупування: -прізвища правоохоронців,задіяних в цій схемі,в тому числі і обласного рівня,
- райони на яких вони «працюють»,
- як вони «підтримують порядок» на території,
-суми хабарів,
- як допомогають поліцейським,для нарощування показників, притягати невинних осіб до кримінальної відповідальності за злочини,пов‘язані з незаконним обігом наркотиків,та багато іншої цікавої оперативної інформації,
- і найцинічнішим є те,що ні війна в Україні, ні те, що кожень день гинуть люди, нікого з цих ділків не турбує.І на закуску ,Стас запропонував Віталію хабар у розмірі сто тисяч гривен щомісяця за невтручання оперативних працівників Кам‘янського РУП діяльність ОЗУ.
Я ж ,звичайно, поїхав до свого керівника,генерала Анатолія Щаділо, і доповів йому за цю ситуацію.Я також йому сказав,що звернусь до управління внутрішньої безпеки для документування цього факту і керівників поліції ,причетних до цієї злочинної діяльності.Я добре розумів,що ці керівники призначені генералом,як завжди,за проханням поважних людей,яким Анатолій Антонович не взмозі відмовити ,і перед якими в генерала є певні обов‘язки.Ці впливові зв‘зки поліцейські сприймали,як індульгенції.(роби що завгодно,генерал прикриє).З них лише один порядний ,недавно призначений керівник невеличкого відділення поліції доповів мені,що його намагається підкупити вищевказаний лідер ОЗГ. Пропонуючи 60 тисяч гривен на місяць.
Генерал сильно занервував,з переляканими очима мене намагався переконати,що цю інформаціє потрібно ретельно перевіряти,і що не на часі доповідати до УВБ.Але я підготував офіційного листа і спрямував повідомлення до начальника УВБ Владислава Міновського,якого я дуже поважаю за порядність,принциповість і професіоналізм(він раніше працював керівником територіального підрозділу СБУ,і саме Він задокументував групу поліцейських в Павлограді в 2020 році,які займалися збутом наркотиків). Разом з ним та його підлеглими ми відпрацювали план документування злочинців і почали разом працювати.В СУ Гунп було розпочате кримінальне провадження № 12022040000000313 за ст.307 та ст.369 Кримінального кодексу(слідчий Максим Лисуненнко,процесуальний керівник Сергій Кривцун.)Після проведення різних негласних слідчо-розшукових заходів,діяльність «Злочинної організації» дуже впевнено і швидко почала документуватися.Щодо ролі в неї правоохоронців, в тому числі і представників апарату ГУНП,навіть я ,який багато,що за свої 27 років роботи в поліції бачив,вжахнувся. Це дійсно злочинна організація,в ,яка під час війни,коли на фронті захисники України гинуть тисячами ,під прикриттям півтора десятка поліцейських ,продавала громадянам отруту на мільйони гривен.Про все це я постійно доповідав керівнику поліції Дніпропетровщини,і наполягав на притягненні продажних поліцейських до кримінальної відповідальності 
Генерал Щадило мене запевняв,що під час реалізації він підключе співробітників ДБР, (так як тільки вони можуть притягнути поліцейського до кримінальної відповідальності),і всі злочинці в погонах будуть покарані.(Ше раз нагадаю,що кримінальне провадження розслідується в нашому СУ ГУНП,де керує близький друг генерала,Олег Сліпчук)
І коли колеги з УВБ вже почали виходити на фінальну стадію реалізації,мене в зв‘язку з тим,що я критикував зрадників Кам‘янських прокурорів, Анатолій Анатолійович вирішив відправити по далі з Кам‘янського.Але я навіть уявити не мог,рівень підлісті,цинізму та непорядності генерала Щадило.Він з метою,щоб не сваритися з поважними людьми,які прохали попризначати на посади «перевертнів в погонах»,та щоб мешканці України та керівництво країни не дізналися за цю ганебну наркоісторію ,на наступний день після мого переміщення,вжив адміністративні заходи по переміщенню Віталія Бакаляра на іншу посаду .
Бажаєте знати чим все це закінчилося??? Ключового свідка, Віталія Бакаляра,щоб не заважав генералу,миттєво перевели до Харьківської області (ще премію ні за що зняли на останок) і зараз він вже тиждень як працює в зоні активних бойових дій.Співробітники УВБ позавчора «реалізувалися»без залучення ДБР ,затримали лідера ОПГ за дачу хабаря вищевказаному порядному керівнику відділення поліції,та декількох його цивільних спільників притягнули за збут наркотиків.А в поліції на Дніпропетровщині у Анатолія Антоновича все добре і спокійно,злочинна наркоорганізація в складі якої діють правоохоронці працює і надалі. Наркотики реалізуються.Прокурор області ,Сергій Біжко,на це уваги не звертає.В нього ж «обяза»перед Щадило за покривання зрадників прокурорів у Кам‘янському.
Тепер ,друзі, Ви зрозуміли,чому боротьба з наркотиками на Дніпропетровщині,це біг на місті.
Всі мої слова підтвердяться в,разі перевірки ,матеріалами гласних та негласних слідчо-розшукових дій в кримінальних провадженнях.
Прошу офіс президента, офіс генерального прокурора,державне бюро розслідувань вважати цю інформацію офіційною заявою про злочин який,скоїв начальник ГУНП в Дніпропетровській області генерал Анатолій Щадило.Також прошу внести відомості в ЕРДР за ст.307,364,396 Кримінального кодексу України,та допитати мене в якості свідка,де я надам більш детальну інформацію,щоб наразі не порушувати законодавство.
Пане Голове національної поліції Ігорь Клименко,досить робити вигляд,що Ви нічого не бачите на Дніпропетровщині,бо в подальшому, Вашого найкращого генерала народ винесе разом з кріслом,за покривання наркозлочинців в погонах.Ганебне керівництво Анатолія Щадило -це ніж у спину оборонцям України та ракова пухлина поліції Дніпропетровщини.
P.S.Хочу також звернутися до начальника УВБ Владислава Міновського, не йдіть на поводу у Анатолія Антоновича. Як «запахне жареним» ,він «переверне фари» і Вас першого кине.
Робіть,будь ласка,все по закону,та по совісті,як Ви це зробили в свій час в Павлограді.Спрямуйте всі матеріали щодо наркоторговців в погонах до ДБР.А то за моєю інформацією рядом з Вами працюють люди,яким не подобається Ваша принциповість і вони можуть зробити це без участі керівника».
Мы пока никак не комментируем сообщения полиции и Лукашова. Скажем только словами известного киногероя из «Свадьбы в Малиновке»: кажется, мы все накануне большого шухера…