У Кам’янському відбудуться громадські слухання щодо викидів ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат» та ПрАТ «Дніпровський коксохімічний завод»

Опубликовано slavkin - пт, 02/12/2021 - 16:19
дмк

Департамент екології та природних ресурсів Дніпропетровської обласної державної адміністрації рекомендував виконкому Кам’янської міськради, ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат» та ПрАТ «Дніпровський коксохімічний завод»обговорити з громадою міста питання отримання підприємствами дозволів на викиди забруднюючих речовин.
Про це повідомив депутат Кам’янської міськради, голова постійної комісії з питань екології, промислової політики, економіки, праці та енергозбереження Олександр Лукашов.
ПрАТ «Дніпровський коксохімічний завод» входить до п’ятірки найбільших підприємств-забруднювачів м. Кам’янське. На його долю припадає близько 1,5% викидів шкідливих речовин у повітря. Проте найбільшим забрудником міста лишається «Дніпровський металургійний комбінат» (понад 93% загальних викидів у повітря).    
 «У відповіді на мій запит керівництво профільного Департаменту рекомендувало провести громадські слухання виконавчому комітету міської ради Кам’янського та безпосередньо Дніпровського металургійному комбінату і Дніпровському коксохімічному заводу. Важливо розуміти, що ані депутати, ані міська влада не мають можливостей прямого впливу на промислові підприємства, що працюють на території Кам’янського. Комісія з питань екології, яку я очолюю, спільно з мером міста Андрієм Білоусовим, постійно комунікували з Міндовкілля та обласним керівництвом. І активне лобіювання інтересів громади на регіональному та державному рівнях вже дає результати. Про призначення слухань інформуватимемо окремо», - розповів Олександр Лукашов. 
Він додав, що громадські слухання відбуватимуться у строгій відповідності до карантинних норм та правил. 
Також до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів Дніпропетровська ОДА спрямувала результати обговорення, що ґрунтуються на зверненнях громадян до обласного контакт-центру.  
Наразі в Україні діє загальний рівень карантинних обмежень, що прирівнюється до помаранчевої зони епідемічної небезпеки. Згідно карантинних обмежень на цьому рівні дозволяється проведення масових заходів з розрахунку площі у 20 кв. м на одну особу і загальною кількістю не більше 100 осіб. 
Також обов’язковим є носіння засобів індивідуального захисту – медичної маски або респіратора.