Як у ЦНАПі Кам'янськогоі проходить набір добровольців до Гвардії наступу

Опубликовано ilona - пт, 02/10/2023 - 19:06
г

Консультують, допомагають заповнити анкету кандидата, роз’яснюють умови служби. У ЦНАПах область продовжується набір добровольців до штурмових бригад Гвардії наступу. Підрозділами цікавляться як чоловіки, так і жінки. Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації. 

«Центри надання адмінпослуг нашого регіону одразу долучилися до комплектування Гвардії наступу. Записатися можна у дев’яти офісах. ЦНАПи області відкриті для проєктів, які допомагають наблизити нашу перемогу», – зазначив заступник голови Дніпропетровської ОВА Іван Начовний. 

Іван Начовний відвідав ЦНАП у Кам’янському. Подивився, як там проходить набір до Гвардії наступу.

Цей Центр надання адмінпослуг один з перших долучився до формування нових підрозділів. Прийом кандидатів ведуть нацгвардійці, працівники нацполіції, прикордонники.

«Створили у ЦНАПі окремі робочі місця для представників Міністерства внутрішніх справ. Забезпечили усім необхідним. Бажаючі можуть детальніше дізнатися про кожну бригаду і зробити вибір. Адже час повертати своє», – сказав Кам’янський міський голова Андрій Білоусов. 

Фахівці допомагають добровольцям заповнити анкету кандидата.

Записують їхні дані, які потім перевіряють. Далі людина направляється на військово-лікарську комісію. Якщо проходить – підписує контракт.

«Приходять люди різного віку. Серед них і чоловіки, і жінки. Розповідаємо кандидатам, що вони будуть займатися безпосередньо звільненням окупованих територій нашої країни. Чекаємо у лавах Нацгвардії сильних, мотивованих, сміливих», – розповіла військослужбовиця Національної гвардії України Карина.

Переселенець з Маріуполя Олексій обрав для себе бригаду «Сталевий кордон». Каже, аби стіною стояти за територію рідної країни. Про Гвардію наступу дізнався з інтернету. Чоловік колись проходив строкову службу у лавах прикордонників, тож йому найближче саме цей підрозділ. Дізнався усі деталі, тепер чекатиме на погодження своєї кандидатури.

«Коли ми з бригадою підемо звільняти території, ви про мене ще почуєте. Сподіваюсь бути серед тих, хто підніме Прапор України над незламним рідним Маріуполем», – сказав Олексій. 

Міністерство внутрішніх справ набирає до Гвардії наступу 8 бригад. Це «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Записуватися можна не лише у ЦНАПах, а ще й онлайн – на сайті storm.mvs.gov.ua.

р