Спорт під час вагітності

Опубликовано bugaev - пн, 08/30/2021 - 11:54
спорт

Вагітність – це особливий період в житті кожної жінки, але це не причина відмовлятися від своїх улюблених справ. Якщо ви раніше займалися спортом і прагнете залишатися в гарному стані і надалі, то цікаве положення зовсім не стане перешкодою. Спорт під час вагітності не тільки дозволяється, але і дуже корисний, як для самої жінки, так і для майбутньої дитини.

Якщо ви раніше не відвідували спортзал, то прийшов час записатися в спортзал Киев, щоб підготувати свій організм до майбутніх випробувань. До ваших послуг: йога та пілатес (найкращий варіант для вагітних жінок), тренажерний зал, басейн. Професійні тренера розробляють найкращу програму фізичних вправ з врахуванням положення жінки. Фізичні навантаження помірні, але дуже корисні.

Користь спорту під час вагітності

Фахівці відзначають наступну користь спорту під час вагітності. В першу чергу – це:

•    нормалізація роботи серця і судин;
•    підтримка м’язів в тонусі;
•    зменшення кисневої недостатності в організмі;
•    покращення кровообігу;
•    зменшення ризиків гіпертонії, гестозу;
•    підтримка нормальної маси тіла. Зайва вага, ожиріння – все це не буде шкодити вагітній жінці, яка займається спортом;
•    нормалізація сну та покращення емоційного стану.

Доказано, що легка допологова гімнастики допомагає жінці фізично підготуватися до пологів: їй не так важко буде народити дитину, зменшуються ризики розриву. В той же час малоактивний спосіб життя під час вагітності стає причиною ожиріння, постійних депресій, і здатен ускладнити процес перебігу пологів.

Вид фізичної активності під час вагітності

Перед походом в спортзал рекомендовано проконсультуватися з акушером–гінекологом: чи нема ніяких протипоказань. Далі необхідна консультація з тренером. Єдине застереження: заняття спортом дозволені лише тим жінкам, в яких вагітність протікає без будь-яких ускладнень.

Майбутнім мамам корисні і дозволені наступні види фізичної активності:

•    легкі аеробні навантаження;
•    плавання в басейні;
•    йога і легкий фітнес.

Все це ви знайдете в сучасному фітнес Київ клубі преміум класу. Обов’язково під час занять спостерігайте за свої самопочуттям. В разі виникнення нудоти, болі, спазмів, необхідно відразу припинити заняття і звернутися до лікаря. Пам’ятайте: ви працюєте не на чемпіонський результат, а на користь майбутньої дитини.

Стосовно періоду, коли найкраще займатися спортом, то це кінець 1-го і початок 2-го триместру. До цього часу організм вагітної жінки вже встигає перебудуватися, а також знижується ризик викидня, а розмір живота не мішає займатися спортом.

1