95 років охороняють Каметсталь від пожеж: ювілей державної пожежно-рятувальної частини №35

Надіслав: elena , дата: пн, 10/28/2024 - 16:47
люди

У жовтні Державна пожежно-рятувальна частина №35 відзначає свій 95-річний ювілей. Саме ця команда професіоналів – рятувальників забезпечує пожежну та техногенну безпеку Каметсталі, а також допомагає місту у ліквідації надзвичайних ситуацій. За ці роки ДПРЧ-35 стала невід’ємною частиною підприємства, а її особовий склад завжди готовий прийти на допомогу в найскладніші хвилини аварій. 

Перша команда пожежних, сформована ще у 20-х роках минулого століття, налічувала всього дві «конних одиниці» (тобто коней, що перевозили цистерни з водою) та чотири чергових караула.

Сьогодні ДПРЧ-35 – це сучасний підрозділ, оснащений найновітнішою технікою та обладнанням. Пожежники регулярно проходять навчання та підвищують свою кваліфікацію. А нещодавно у змаганнях «Краща ланка газодимозахисної служби» серед підрозділів з охорони об’єктів Кам’янського наші рятувальники вибороли перше місце, успішно виконавши практичне завдання у задимленому приміщенні з пошуком умовно постраждалого.

інструменти

Привітали колектив пожежно-рятувальної частини з ювілеєм директор з охорони праці, промислової безпеки та екології Олександр Ткачук та працівники відділу цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки Каметсталі. Від адміністрації комбінату гості вручили рятувальникам цінні подарунки – інструменти для ремонту побутових приміщень будівлі.

Начальник відділу цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки Сергій Сатановський:

Сьогоднішнє свято – це не лише можливість згадати славне минуле, а й віддати шану тим, хто стояв біля витоків створення пожежної частини, а також тим, хто сьогодні несе цю відповідальну небезпечну службу. Велика дяка вам за це, рятувальники ДПРЧ-35! Нехай не буде аварій та нещасних випадків на вашому професійному шляху. Родинного вам тепла, благополуччя та мирного неба над головою!