Чи потрібно воно Кам’янському?

Надіслав: slavkin1 , дата: пн, 07/10/2023 - 19:30
сховище

ДП "НВО "Павлоградський хімічний завод" має намір побудувати нове сховище відходів у місті Кам'янське. Про це повідомляє "Дніпро Оперативний", посилаючись на УкрРудПром.
Згідно з документацією, яка є в розпорядженні "Інтерфакс-Україна", запланова діяльність визначена категорією 1-3 "установки для виробництва або збагачення ядерного палива, установки для переробки відпрацьованого ядерного палива та високоактивних відходів, установки для захоронення радіоактивних відходів, зберігання (понад 10 років) або переробки відпрацьованого ядерного палива чи радіоактивних відходів поза місцем їх утворення", а також категорії 1-8.1 – "операції у сфері поводження з небезпечними відходами (зберігання, обробка, переробка, переробка та інше)", а також категорією 1-8.1 – "операції у сфері поводження з небезпечними відходами".
Також уточнено, що вказана діяльність передбачає відповідальне поводження з радіоактивно-забрудненими матеріалами, які утворюються внаслідок попередньої діяльності на Павлоградському хімзаводі з переробки уранових руд, їх безпечного збирання та транспортування до місць зберігання – фаза 3 (U4 .02/ 20) програми ЄС.
Як відомо, в Кам’янському від уранового виробництва часів СРСР лишилися сховища радіоактивних відходів. Ці об’єкти вже багато років є проблемними і несуть загрозу наколишньому середовищу не лише нашого міста, а й всього регіону та України. Чи потрібна нам ще одна подібна проблема?