Індустріальний туризм на Каметсталі: молодь з різних куточків України відвідала комбінат в рамках програми «ВідНОВА:UA»

Надіслав: elena , дата: ср, 07/31/2024 - 16:16
люди

Днями у Кам’янському відбувся молодіжний обмін в рамках національної програми «ВідНОВА:UA», учасниками якого стали молоді люди віком до 35 років з різних регіонів України. Впродовж п’яти днів гості міста досліджували культурні особливості Дніпропетровщині та, зокрема, Кам’янського, знайомлячись з його історією і традиціями. До освітньо-культурної частини візиту увійшла також і екскурсія на Каметсталь.

Молоді гості мали унікальну можливість побачити на власні очі металургійну стихію конвертерного цеху. Наочно їм продемонстрували технологічний процес отримання готової сталі. Вони змогли побачити, що металургія – це не тільки важкі фізичні умови праці, а й складний інтелектуальний процес, що вимагає високої кваліфікації і глибоких знань.

девушка

Ольга Вінніченко, фахівець камʼянського «Центру молодіжних ініціатив»:

Програма «ВідНОВА:UA» спрямована на залучення молоді до відновлення України та сприяння розвитку волонтерства. Цей обмін ми приймаємо у Кам’янському і, звичайно, ознайомити гостей з нашим містом, не показавши їм пульсуюче серце його промисловості, просто неможливо. Тут є молодь, яка взагалі ніколи не бувала в індустріальних містах, тому хотілося, щоб вони побачили, як народжується сталь, і які взагалі можливості відкриває металургійна галузь. Каметсталь вносить велику частку у відновлення нашої країни. Тому ми дуже вдячні комбінату за екскурсію і теплий прийом.

девушка
 
Інна Солоха, амбасадор програми «ВідНОВА:UA»:

Я приїхала сюди з Києва і вперше подорожую Дніпропетровщиною. В рамках екскурсії містом нам розповідали про підприємство, з якого почалася трансформація Кам’янського з села у місто. Але тепер, побачивши на власні очі ваше величне підприємство, усвідомивши, скільки зусиль і технологій потрібно для виробництва металу, я розумію, наскільки воно потужне, і яке важливе для української економіки. Рада, що побувала тут. Каметсталь мене дійсно вразила!