Соціально безвідповідальна структура у Кам’янському

Надіслав: slavkin1 , дата: нд, 03/26/2023 - 12:34
амбулатория

На фото – перехрестя вулиць Вільна (колишня Магнітогорська) та Миру (її ще чомусь не декомунізували та не дерусифікували).
Як видно, там просто на першому поверсі 5-поверхового будинку розташована сімейна амбулаторія, до речі, там дуже якісно лікують та консультують. Раніше у цьому приміщенні були магазин продуктів, потім – продаж аксесуарів до мобільних телефонів, пізніше – секонд-хенд і навіть кафе-розливайка. І чи хтось із колишніх господарів приміщення, чи нинішні потурбувалися про комфорт і безпеку відвідувачів: створили поряд зручну паркову для автомобілів, що приїжджають сюди, вимостили її тротуарною плиткою і навіть встановили відповідний дорожній знак. В таких випадках завжди кажуть – бізнес соціально відповідальний, приводить до ладу прилеглу територію. І була така красота кілька років.
Але зовсім недавно тут з’явилися працівники міськводоканалу, або, як нині кажуть, Кам’янскької дільниці Аульського водоводу. Десь поряд постійно трапляються пориви водної магістралі, вода тоді тече аж до центру міста, а в сусідніх будинках води або немає зовсім, або ж тиск такий, що ледве-ледве можна вмитися. От і вирішили ремонтники водоканалу ліквідувати ці неполадки, для чого рили землю, щоб добратися до магістралі. Відремонтували чи ні – невідомо, але при земляних роботах вщент зруйнували паркову, зірвали та потрощили плитку. Слава Богу, хоч не розкидали її навкруги, а акуратно склали під вікнами амбулаторії. На цьому їх «відновлювальні» роботи завершилися. 
І от тепер питання: а хто буде приводити до ладу те, що зруйнували водоканалівці? Адже, ще раз підкреслимо, чи то колишні, чи то нинішні володарі приміщення амбулаторії вклали у благоустрій прилеглої території свої гроші. Тепер як – їм знову потрібно робити паркову зі своєї кишені? Може, міськводоканал все ж таки відновить те, що зруйнував? І коли це трапиться? Щось підказує, що буде, як у відомій приказці – «на Миколу, та ніколи». А то якось так негарно виходить: бізнес у Кам’янському соціально відповідальний, а комунальна структура – зовсім не відповідальна…
До речі, такі випадки, на жаль, не поодинокі. Дуже часто міськводоканал руйнує дорожнє покриття, залишає після себе ями, а от відновлювати зруйноване чомусь нікому.