У пасажирів "Укрзалізниці" можуть виникнути проблеми з електронним квитком

Надіслав: Александр Бугаев , дата: вт, 06/11/2024 - 11:01
1

Електронні квитки значно спрощують подорожування залізницею – цю можливість випробували вже багато українців. Але білети у смартфоні дійсні лише на території України, тому що на міжнародні рейси необхідно мати роздруковані залізничні квитки. Порушникам доведеться заплатити за квиток повторно.

Про це пасажирам нагадали в "Укрзалізниці". 

Зокрема це правило дійсне для рейсів до Австрії та Угорщини, оскільки вони здійснюються у партнерстві з місцевими залізничниками.

"У них свої правила: квиток має бути роздрукований. Чому так? Українські вагони RIC (прямий поїзд №749 Київ – Відень) або угорський поїзд (№146 Чоп – Відень) здійснюють транзитний рух. Під час курсування представники залізничних компаній можуть перевіряти проїзні документи, робити на них відповідні позначки, фіксувати дані щодо статистики та звітності", – пояснили в залізничному операторі.

Варто зважати на те, що перевірка квитків у таких потягах є складовою частиною взаємного контролю. Їхня вартість розподіляється між залізницями країн пропорційно кількості кілометрів, яку проїхали пасажири їхньою територією.

Аби пасажири не забули роздрукувати квиток до Відня чи Будапешту, після їхньої покупки онлайн на мобільний телефон прийде pop-up сповіщення з нагадуванням. Крім того, на бланку електронного квитка теж є маркована інформація про необхідність його роздрукувати.

Тих пасажирів, які не виконають цю вимогу, можуть спіткати проблеми. Зокрема, залізничники Угорщини чи Австрії можуть вимагати від них оплати за транзитний рух.