Під Кам’янським пожежну частину перетворили на справжній арт-об’єкт. Фото

Надіслав: slavkin1 , дата: ср, 08/02/2023 - 06:52
Петриківка

Майстри петриківського розпису вирішили своєрідним чином висловити подяку рятувальникам за їх самовіддану героїчну працю в умовах війни. 

розпис 1
Протягом чотирьох днів вони розписували будівлю пожежної частини, яка розташована в їх рідній Петриківці, перетворивши її на справжній витвір мистецтва. Загальна площа малюнків, кожен з яких виконаний у техніці класичного петриківського орнаменту і є неповторним, складає приблизно 10-11 квадратних метрів.

розпис 2
«Низький уклін рятувальникам за їхню нелегку працю!!! Нехай розписані стіни несуть лише гарний настрій та теплоту з якою художники їх малювали для вас!!!» - зазначено на офіційній сторінці  ГО «Майстри петриківського розпису» у соцмережах.

розпис 3
У цій культурній акції взяли участь кращі майстри Петриківки: Микола Петрович Іщук, Іван ВасильовичДмитрюк, Юлія Груниста, Світлана Самойленко, Жанна Петрінко та Олена Клисак.
Можемо додати, що цей мальовничий «подарунок» дуже сподобався рятувальникам, а легендарна Петриківка отримала ще один оригінальний арт-об’єкт.

розпис 4
Нагадаємо, що зараз Петриківський розпис офіційно визвано нематеріальною спадщиною людства міжнародною організацією ЮНЕСКО. Також до початку війни Петриківка поступово набувала статус туристичного центру Дніпропетровщини.