Бізнесмен із Кам'янського передав військовим літак

Надіслав: Margarita , дата: пт, 10/13/2023 - 07:10
літак

Співзасновник Monobank Володимир Яценко віддав літак Л-39 на потреби військових. В соцмережах він написав, що мріяв про цей літак. Але війна внесла корективи, тому політає він вже після Перемоги. 

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на допис Володимира Яценка у Facebook. 

“Цей літак був моєю мрією. Військові пілоти мене зрозуміють - той, хто хоч раз відчув його потужність і отримав задоволення від керування буде дивитись на цивільні літачки трохи поблажливо. Війна внесла свої корективи. Вирішив передати його війсковим. А літати обов’язково буду. Після нашої Перемоги!”, – написав Володимир в соцмережі. 

За даними “Мілітарний”, інша назва Л-39 – “Альбатрос”. Це навчально-тренувальний та навчально-бойовий літак чеського виробництва для 1 чи 2 людей. Його бойове навантаження сягає 1290 кг.

Що стосується особистості Володимира Яценка, то відомо, що він з Кам’янського. До створення Monobank працював у “ПриватБанку” першим заступником голови правління та керівником VIP-корпоративного бізнесу в цій структурі. А під час повномасштабного вторгнення Володимир організував курси операторів БПЛА. І обіцяв 20 мільйонів гривень тому, хто посадить безпілотник в москві на Червоній площі 9 травня 2023 року. 

Втім, з Володимиром пов’язані і скандальні історії. Наприклад, НАБУ підозрювало його в розтраті 136,89 млн грн трьома колишніми топменеджерами “ПриватБанка”. 22 лютого 2021 року співробітникам Національного антимонопольного бюро навіть вдалося посалити літак, на якому перший ексзаступник голови правління “ПриватБанк” намагався улетіти з Дніпра до Відня. Через кілька днів Яценко вийшов зі складу бенефіціарних власників Monobank.