Допомога у відбудові Херсонщини, жнива та постійні ворожі обстріли: про головне за минулий тиждень в області

Надіслав: ilona , дата: вт, 07/25/2023 - 14:19
пр

Дніпропетровщина допомагає у відбудові трьох сіл Херсонщини. В регіоні готують енергосистему до опалювального сезону та збирають врожай. Про головні події за минулий тиждень під час брифінгу розповів перший заступник начальника Дніпропетровської ОВА Володимир Орлов. Він підкреслив: чи не щодня ворог продовжує обстрілювати громади області.  

«Протягом тижня ворог атакував Дніпропетровщину різними видами зброї. Діставалося Нікопольському та Синельниківському районам. Загалом постраждали четверо людей. Двох жінок та чоловіка госпіталізували. Ще один чоловік лікується амбулаторно. Пошкоджені підприємства, житлові будинки, авто, електромережі», – зазначив Володимир Орлов. 

Дніпропетровщина за проєктом «Пліч-о-пліч» допомагає відновлювати Херсонську область. Будівельники працюють у всіх трьох підшефних селах – Ольгиному, Старосіллі та Бобровому Куті.

«Зараз лагодимо дахи, вставляємо нові вікна та двері. Робимо фасади, бо ворожі снаряди добряче їх потрощили. Відновлюємо, одним словом, найнеобхідніше. Те, з чим можна впоратися швидко. Щоб люди могли налагодити своє звичне життя. Не десь, а вдома», – наголосив перший заступник очільника області.  

В регіоні тривають жнива. Аграрії виконали п’яту частину запланованих робіт на полях із зерновими та зернобобовими.

«Обробили понад 200 тис гектарів. Більше половини від цієї площі – пшениця. Решта – здебільшого ячмінь та горох. Загалом намолотили понад 360 тис тонн врожаю. Збирають аграрії і ріпак. Виконана майже половина робіт», – повідомив Володимир Орлов. 

З Дніпропетровської області стартували робочі зустрічі, ініційовані головою правління НЕК «Укренерго» Володимиром Кудрицьким. Обговорювали підготовку енергосистеми до опалювального сезону. Нині це питання ретельно пропрацьовують, запевнив Володимир Орлов.

«Дніпропетровщина отримала 26 тис доз комбінованої вакцини від кору, краснухи та паротиту. Їх використають для дітей, які пропустили імунізацію проти кору. Таких у нас понад 14 тисяч. В області саме стартувала кампанія, покликана посприяти надолуженню цих прогалин.  А ще робитимуть планові щеплення», – сказав він. 

Загалом у медзакладах Дніпропетровщини у наявності майже 30 тис доз комбінованої вакцини від кору, епідемічного паротиту та краснухи.