Смертельна небезпека в Кам’янському районі

Надіслав: slavkin1 , дата: нд, 10/08/2023 - 17:50
жовті води

У місті Жовті Води Дніпропетровської області зростають показники смертності через радіаційне забруднення.Про це пише народний депутат Дмитро Чорний.
«Подав пропозицію до ДержБюджету-2024 щодо виділення 10 млн грн на виконання заходів щодо радіаційного та соціального захисту населення міста Жовті Води
На жаль, невидима небезпека в місті нікуди не зникла і радіаційна забрудненість продовжує впливати на рівень захворюваності мешканців.
Показники смертності продовжують зростати. Найбільш поширені причини - хвороби кровообігу та новоутворення, в т.ч. онкологічні захворювання.
Оскільки коштами міського бюджету усунути радіаційний вплив на населення громада в повному обсязі не може, необхідна допомога держави!
Саме тому звернувся до профільного Комітету з питань бюджету з пропозицією відновити фінансування виконання заходів щодо радіаційного та соціального захисту населення міста Жовті Води, яке було зупинено з початком повномасштабного вторгнення з боку рашистів. 
Вперше державна програма була прийнята КМУ у 1995 році. І через проблему її щорічного недофінансування строк виконання має бути продовжено ще на 5 років.
То ж ще раз наголошую на необхідності виділення коштів на заходи по усуненню радіаційного впливу та продовженню робіт по приведенню дозових навантажень на жителів міста до норм НРБУ-97 (норм радіаційної безпеки) та оздоровленню навколишнього середовища.
Прошу колег з профільного Комітету підтримати вирішення нагального питання для життя та здоров’я мешканців міста Жовті Води», - повідомляє Чорний у соцмережах.