У Дніпрі жорстко розкритикували спробу розігнати місцеві ради

Надіслав: slavkin1 , дата: чт, 09/07/2023 - 17:58
рада

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук прокоментував поданий вчора законопроект про припинення повноважень місцевих рад в Україні.
«Як виглядає юридична нісенітниця. 
Вчора двоє народних депутатів – Валерій Гнатенко та Олександр Юрченко – зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №9520 щодо дострокового припинення повноважень депутата місцевої ради там, де створено військові адміністрації.
Цей законопроєкт є абсурдним і нелогічним. Він передбачає, що повноваження депутата місцевої ради припиняються в день створення військової адміністрації, навіть якщо ця рада є повноважною. 
Законом України «Про статус депутатів місцевих рад» визначено, що повноваження депутата місцевої ради закінчуються в день відкриття першої сесії цієї ради нового скликання (крім передбачених законом випадків дострокового припинення повноважень депутата місцевої ради або ради, до складу якої його обрано).
Виходить, що автори законопроєкту хочуть викинути депутатів з обласних, районних, міських рад, які є повноважними. Нонсенс. 
Питання припинення повноважень депутатів місцевих рад при утворенні військових адміністрацій врегульовано вже іншими законами. Згідно з чинним законодавством, наприклад, припинити повноваження обласної ради та депутатів можна в тому випадку, коли адміністративний центр області перебуває в оточенні чи в окупації. Аналогічна ситуація і з іншими радами. 
Тепер двоє нардепів зареєстрували законопроєкт, який можна вважати свого роду «політичним спамом». 
Досі задаю собі питання щодо мотивів. Чому народні обранці пропонують такі зміни? Відповіді немає. 
Сподіваюсь, що цей законопроєкт взагалі до сесійної зали не дійде», - пише Лукашук у соцмережах.