Баскетболісти Кам’янського готуються до нового сезону

Надіслав: Margarita , дата: пт, 08/30/2024 - 06:56
баскетбол

29 серпня на базі СК “Прометей” пройшов баскетбольний фестиваль. Це були внутрішні змагання з баскетболу, які зібрали 5 місцевих команд, 2011, 2012 та 2013 років народження.

Як розповів тренер-викладач ДЮФШ “Надія” Юрій Мокієнко, мета фестивалю – виявити найбільш здібних гравців, які могли б взяти участь у чемпіонаті України ВЮБЛ (Всеукраїнська Юнацька Баскетбольна Ліга). Вже непогано проявили себе гравці 2012 року народження.

– Подібні змагання – гарна можливість дітям проявити себе та покращити свої навички, – наголосив Ю.Мокієнко. – Зробити крок уперед!

Баскетбол доволі популярний вид спорту в Кам’янському. Крім того, як каже тренер, це соціальний вид спорту.

– Діти приходять на секцію баскетболу постійно, їм ніхто не відмовляє, всі тренери готові займатися з усіма бажаючими, – каже Ю.Мокієнко. – Тренується багато хлопців, є в командах і дівчата. Дуже приємно спостерігати, коли діти вчаться існувати разом, відносяться один до одного на рівних, як друзі, колеги, вчаться бути людяними.

Звичайно, є певні труднощі через воєнний стан в країні: постійні тривоги, відключення світла, багато дітей з батьками виїжджають з міста, та, не дивлячись на це, баскетболісти Кам’янського тренуються в посиленому режимі і готові до нових змагань та перемог.

Учасник баскетбольного фестивалю, Кирило, учень ліцею №29, розповів, що йому дуже сподобалася ідея проведення баскетбольного фестивалю і що тут він знайшов нових знайомих.

– Сподобалося, що змагання зібрали багато команд, з якими можна було пограти, вдосконалити свої ігрові навички, спритність, відчути та побачити, як діє суперник та знайти нових знайомих, – каже спортсмен. – У баскетбол граю вже чотири роки, до цього, чим тільки не займався: футбол, тхеквондо, теніс, навіть шахи, але баскетбол зайшов найбільше. Сподіваюся, у новому сезоні на нас чекає багато змагань та перемог!

Усі учасники фестивалю отримали пам’ятні медалі та незабутні враження від змагань.

скрин

скрин