ДДТУ та управління молоді та спорту Кам’янського підписали Меморандум про співпрацю

Надіслав: ilona , дата: вт, 05/28/2024 - 18:27
d

З 2022 року мешканці Кам’янського мають можливість здобувати вищу спортивну освіту в університеті за спеціальністю “Фізична культура і спорт”, повідомляє kamyanske.com.ua

Спеціальність активно розвивається, а її випускники мають змогу стати кваліфікованими тренерами та інструкторами. Щоб студенти могли отримувати якомога більше практичних знань та навичок управління молоді та спорту спільно з кафедрою “Фізичної культури та спорту” уклали Меморандум про співпрацю.

Підписали документ 28 травня 2024 р. начальник управління молоді та спорту Кам’янської міської ради Анатолій Івашина та ректор Дніпровського державного технічного університету Віталій Гуляєв.

– Нам дуже цікава ця співпраця, тому що у ваших стінах виховуються майбутні фахівці фізичної культури та спорту, а в нас є можливість надати їм практичні знання в наших дитячо-юнацьких спортивних школах, які вже працюють, і ми дуже хотіли би, щоб студенти приходили до нас на педагогічну та тренерську практику, співпрацювали з нами, – зазначив А.Івашина. – Ми дуже зацікавлені в цьому, бо ваші випускники в майбутньому прийдуть працювати в наші заклади фізичної культури та спорту. Від імені міського голови Андрія Білоусова запевняю в нашій повній співпраці на благо міста та університету.

Ректор університету розповів, що співпраця університету  і управління молоді та спорту є досить давньою, і підписання такого документу стане початком більш активної співпраці.

– Колектив університету знайомий зі змістом Меморандуму, – наголосив В.Гуляєв. – Ми ініціювали деякі нюанси та моменти стосовно проходження практики і подальшої праці наших випускників у закладах спортивної освіти міста. Тому ми раді такій співпраці на рівні міста і сподіваюся, що це буде початком нашої більш активної фази співдружності та співпраці. Ця робота буде взаємовигідна і для міста, і для закладів освіти, і спорту, і для університету, оскільки ми готуємо саме фахівців з фізичного виховання та спорту.

Меморандум передбачає сприяння у проведенні різних видів практик для здобувачів вищої освіти зі спеціальностей 017 “Фізична культура і спорт” та 054 “Соціологія”. Проведення спільних круглих столів, тренінгів, презентацій, семінарів, лекцій, конференцій, конкурсів, спортивних змагань, тренувань тощо.

Також на базі університету зможуть підвищити свою кваліфікацію тренери, спортивні судді та педагогічні працівники закладів спортивного спрямування.

Після ознайомлення з основними пунктами документу, Сторони підписали його, обмінялися дружнім рукостисканням і побажанням активної роботи. Меморандум набирає чинності з моменту його підписання.