Понад 30 медалей та путівка на чемпіонат світу: кікбоксери Кам’янського повернулися зі всеукраїнських змагань

Надіслав: ilona , дата: пт, 05/05/2023 - 18:58
а

З 27 по 30 квітня у спорткомплексі Львівської духовної семінарії проходив чемпіонат України з кікбоксингу ІСКА за участю більш 500 спортсменів, які представляли 17 регіонів України. Кам’янське представляла команда бійцівського клубу «Зевс» ДЮСШ №5.

Як зазначив тренер Олександр Панібудьласка змагання видалися дуже важкими та виснажливими.

- Уперше на змагання такого рівня приїхало так багато учасників, бої тривали три дні, з 8:00 до 22:00, - розповів Олександр Панібудьласка. – Та найважчою була моральна підготовка, адже складно витримати стільки часу навантажень. Ми могли би взяти усі «золоті» медалі, та просто не вистачило сил.

У змаганнях взяли участь 11 наших спортсменів: Іван Панібудьласка, Гліб Вершинін, Валерія Павлюк, Діана Харгел, Олег Глєбов, Єгор Рипаленко, Ярослав Ярий, Валентин Клінов, Микита Пророка, Данило Поник, Даніела Настека.

Бої проводились в 7 розділах: «семи», «лайт», «К-1Лайт», «поінт хард бокс», «фул», «лоу», «К-1». Спортсмени бились в 4 напрямках. Разом хлопці та дівчата вибороли 13 золотих, 11 срібних та 11 бронзових медалей.

Привітали кікбоксерів з такими видатними досягненнями начальник управління молоді та спорту Едуард Коряк. Він подякував громадській організації"Бджола", яка взяла на себе витрати щодо проїзду та проживання спортсменів.

- Дуже задоволені, що вам вдалося вибороти стільки нагород, - зазначив очільник "Бджоли" в Дніпропетровській області Олександр Лукашов. – Пишаємося вами, і бажаємо подальших успіхів у наступних змаганнях. Разом з міським головою Андрієм Білоусовим і надалі підтримуватимемо вас. Тримаємо наш спортивний фронт!

Спортсмен Валентин Клінов, який виборов на змаганнях два «золота» розповів, що займається кікбоксингом 10 років, і ці змагання за всю його спортивну кар’єру були одними з найважчих.

- Були труднощі з вагою, адже важливо мати чітку вагову категорію, - каже Валентин. – Довелося скинути 4 кілограми, тому кожного дня були виснажливі тренування, походи до бані та дієта. Було важко, всі були голодні. Змагання тривали три дні, і я, як представник дорослої категорії, бився останнього дня. Очікування було втомливе. Суперники були сильні та дорослі. Та ми змогли «увійти» у вагу та успішно виступити.

Тепер Валентина та його колегу Ярослава Ярового очікує участь у Чемпіонаті Світу, який пройде з 18 по 23 жовтня у Мюнхені.

б