Спортсмени Кам’янського – серед найкращих в області

Надіслав: ilona , дата: чт, 09/05/2024 - 13:41
5

Оцінювання спортивних досягнень Дніпропетровської області за I півріччя 2024 року (з 1 січня по 1 липня) проводилося у сімох номінаціях: «Кращий спортсмен», «Краща спортсменка», «Кращий тренер», «Краща команда», «Подія», «Перспектива», «Краща Федерація». Переможців визначали 30 спортивних журналістів регіону.

Згідно опитуванню, яке проводила Асоціація спортивних журналістів Дніпропетровської області АСЖДО, серед представників Кам’янського, що отримали голоси, опинилися Олександр Сваток (футбол), Віра Попруга (пауерліфтинг + шашки) та Єлизавета Тимофєєва (черліденг).

До заліку номінації «Перспектива» потрапили одразу дві кам’янчанки. Потужні результати, що були зафіксовані за підсумками I півріччя 2024 року, дозволили Вірі Попрузі піднятися в опитувані цієї номінації на першу сходинку. Протягом 6-ти місяців спортсменка зуміла завоювати на Всеукраїнській та міжнародній аренах 7 медалей різного ґатунку. Серед найвагоміших показників – юніорське «срібло» чемпіонату світу з пауерліфтингу (тренер – Валентин Маліков), а також золотий та бронзовий Кубки України з шашок (тренер – А.Панченко) у змаганнях серед чоловіків!

Нагадаємо, що Віра Попруга є наймолодшим гросмейстером України з шашок за віком виконання та присвоєнням цього високого звання. Спортсменка має великий список перемог у змаганнях з сімох видів спорту.

Продовжує вражати своїми виступами і майстер спорту міжнародного класу Єлизавета Тимофєєва, яка за підсумками опитування посіла 4-те місце. Вихованка кам’янської школи черліденгу (тренер – Альона Козинець) у складі дуету зуміла у квітні 2024 року перемогти на Кубку Міжнародного черліденгового союзу (ICU), а наприкінці червня стати чемпіонкою Європи! Ця перемога принесла Україні ліцензію на участь у Всесвітніх іграх. Також спортсменка має у своєму активі срібну медаль чемпіонату світу.

Потужний виступ у чемпіонаті України спортивного клубу «Дніпро-1», разом із яким Олександр Сваток посів 4-е місце, принесло відомому футболісту 4-е місце в опитуванні (номінація «Кращий спортсмен»). На жаль, нещодавно СК «Дніпро-1» припинив своє існування. Протягом своєї кар’єри футболіст виступав за такі клуби: «Дніпро» (2011-2017 роки), «Волинь» (2014), «Зоря» (2017-2018), «Хайдук» (Хорватія, 2019), «Дніпро-1» (2020-2024). Нині кам’янчанин переїхав до США, де виступає за американський клуб «Остін».

Були й інші кандидатури на перемогу від Кам’янського. До розширеного списку претендентів потрапили: призерка чемпіонату світу та Європи Олена Коротка  (шашки), яка виборола 10 медалей за півріччя, бронзовий призер чемпіонату Європи Захар Іванчук (5 медалей, веслування, юніори та юнаки), чемпіонка Європи Тетяна Музиченко (4 медалі , пауерліфтинг, юніори), призер чемпіонату Європи Євген Григір (3 медалі, армрестлінг, інваспорт).

Гарна традиція започаткована. Чекаємо наступних опитувань журналістів, які кожного дня популяризують різноманітні види спорту у регіоні та прославляють професійних спортсменів і Дніпропетровщину.