У Камʼянському привітали срібного призера чемпіонату світу з веслування на байдарках і каное

Надіслав: ilona , дата: чт, 08/01/2024 - 17:29
в

З 17 по 21 липня в Пловдиві (Болгарія) пройшов чемпіонат світу з веслування на байдарках і каное серед юніорів та молоді до 23 років. У змаганнях взяли участь спортсмени з 62 країн. Україну на цьому спортивному форумі представляли 48 гребців (19 дівчат і 29 хлопців), повідомляє kamyanske.com.ua

У складі національної збірної виступив і камʼянчанин – вихованець відділення веслування на байдарках і каное ДЮСШ № 1, Захар Іванчук.

У третій день чемпіонату Захар, під керівництвом тренерів Григорія Коломойця та Віктора Миронова, завоював друге місце серед юніорів на дистанції 500 метрів. Разом з нашим спортсменом в екіпажі каное-четвірки виступили Максим Бовкун, Олександр Шейко та Віталій Пристай. Хлопці показали результат 01:40.143.

Сьогодні, 1 серпня, секретар Кам’янської міської ради Наталія Ктітарова та начальник управління молоді та спорту Анатолій Івашина, привітали юнака з високими досягненнями, а також нагородили подякою та подарунковим сертифікатом.

– Від імені міського голови Андрія Білоусова вітаємо вас з чудовим результатом. Бажаємо натхнення та нових звершень. Спорт об’єднує і загартовує, і ви є яскравим прикладом того, як наполеглива праця і цілеспрямованість приводять до великих успіхів, – сказала Н. Ктітарова.

Захар розповів, що займається веслуванням вже п’ять років, і спочатку це було зумовлено станом здоров’я.

– Спершу я прийшов позайматися для себе, але з часом це захоплення перетворилося на щось більше. Я почав брати участь у всеукраїнських турнірах, а зрештою відібрався і на світовий. Це мій перший досвід на такому високому рівні. Тепер маю намір готуватися до наступної Олімпіади. Зроблю все можливе, щоб досягти цієї мети, – наголосив спортсмен.

Зображення видалено.Зображення видалено.Зображення видалено.Зображення видалено.