Університет Кам'янського розвиває спортивну спеціальність

Надіслав: ilona , дата: вт, 05/09/2023 - 15:50
п

З 2022 року кам'янчани мають можливість здобувати вищу спортивну освіту у Дніпровському державному технічному університеті за спеціальністю «Фізична культура і спорт». Спеціальність нова та дуже цікава і перспективна, тому потребує розвитку.

Саме про це сьогодні, 9 травня, на круглому столі, присвяченому розвитку освітньо-професійної програми підготовки здобувачів першого (бакалаврського) рівня освіти зі спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» говорили представники навчальних закладів міста та начальник управління молоді та спорту міськради.

Перший проректор Дніпровського державного технічного університету Володимир Солод розповів, що вперше спеціальнсть була відкрита в минулому році. Зараз на ній вчаться 45 першокурсників. За його словами, програму навчання потрібно розвивати.

Як зазначив завідуючий кафедри «Фізичне виховання» Олександр Гладощук, перші напрацювання в цьому напрямку вже є. Університет заключив договори з Кам'янським фаховим медичним коледжем, аби його фахівці вчили спортсменів анатомії та інших предметів, пов'язаних з медициною, з фаховим коледжом фізичного виховання для надання дидактичного матеріалу і матеріально-технічної бази для навчання, та буде співпрацювати з Міським медичним центром здоров'я та медицини спорту, де будуть навчати практичним навичкам.
Також укладено договір з Ліцеєм №44, аби студенти могли там проходити заняття з плавання.

- У подальшому будемо співпрацювати і зі спортивними школами міста, аби більше показати студентам спортивне життя міста і надати їм фахову підготовку, - сказав Гладощук.

Заступник директора Кам’янського коледжу фізичного виховання з навчально-методичної роботи Олена Говоруха акцентувала увагу, що у програму треба додати навчальну дисципліну “Вступ до спеціальності”, збільшити кількість практичних занять, а також покращити матеріально-технічну базу і попрацювати над створенням спеціальних підручників, адже ті, які є, застарілі.

Олександр Гладощук сказав, що університет має всі необхідні площі аби покращити матеріально-технічну базу. Та наголосив, що зусиль однієї кафедри замало, потрібна співпраця з міською владою.

Начальник управління молоді та спорту Едуард Коряк пообіцяв, що міська влада допоможе в розвитку спортивної спеціальності університета.

- Звичайно, міська влада буде допомагати нашим студентам спортсменам стати професіоналами своєї справи, - зазначив Коряк. – Ми готові надавати бази для занять, запрошувати тренерів, а також хотілося б, щоб і самі студенти відвідували наші спортивні змагання, які кожного тижня проходять у Кам’янському. Щоб спортсмени не тільки вчили теорію, але й поринули у спортивне життя міста, розуміли з чим їм доведеться працювати у майбутньому, знали, які види спорту у нас є. А ми в свою чергу будемо мотивувати молоді таланти, аби вони залишалися після навчання працювати в нашому місті.

Усі присутні зазначили, що перші напрацювання будуть реалізовані в наступному навчальному році.

к