Ко Дню железнодорожника Украины: на Каметстали начал работать тепловоз-переселенец

Опубликовано slavkin - пт, 11/04/2022 - 15:20
тепловоз

Об этом сообщили на предприятии.
«Потужна праця колективу Каметсталь є опорою української економіки. І складається вона з маленьких виробничих перемог у кожному підрозділі і на кожному робочому місці. Залізничники підприємства напередодні свого професійного свята ввели в експлуатацію потужний тепловоз ТЕМ 7.
Маневровий тепловоз має потужність 2000 кінських сил. Для порівняння: аналогічний параметр у його сталевого «колеги» ТЕМ 2 складає 1200 кінських сил. Тож робота нового локомотива розширює можливості залізничників металургійного комбінату щодо перевезення великовагових вантажів – наприклад, доменного шлаку або готової металопродукції. 
Для запуска і стабільної роботи відновленого ТЕМ 7 були придбані нові акумуляторні батареї європейської якості. Фахівці цеху ремонту управління залізничного транспорту Каметсталі встановили їх та провели технічне обслуговування. 
У тепловоза, який цими днями став до роботи на залізничних коліях комбінату, – своя історія. До війни він працював на легендарній Азовсталь і, віримо, що після Перемоги обов’язково повернеться на рідне підприємство. Напередодні російського вторгнення локомотив був направлений на Запорізький тепловозоремонтний завод – для проведення капітального ремонту. Через вимушену зупинку маріупольського активу після ремонту тепловоз змінив «місце дислокації» на Каметсталь, де він служитиме для транспортування вантажів, а наші залізничники, в свою чергу, добре потурбуються про його належний технічний стан», - говорится в сообщении.