Скандал в Днепре: «люстратора» поймали на взятке

Опубликовано slavkin - пт, 01/14/2022 - 11:25
взятка

Государственное бюро расследований задержало внештатного советника главы Государственной экоинспекции, народного депутата прошлого созыва. Об этом сообщило издание https://49000.com.ua/.
По данным следствия, советник обещал «порешать» предоставление вывода по оценке влияния на внешнюю среду (выдается предприятиям, чье производство влияет на экологию) за взятку в 17 тысяч долларов. Экс-нардепа поймали «на горячем» — прямо во время получения второго транша в 15 тысяч долларов. Его действия квалифицировали по 190 статье Уголовного кодекса Украины — мошенничество. Ныне решается вопрос об избрании меры пресечения.
По данным Telegram-канала «Темный рыцарь Днепр», речь идет о бывшем нардепе из Днепра Андрее Немировском. Стоит заметить, что мужчина на фото Офиса генерального прокурора и Немировский действительно очень похожи.
Немировский избирался в Раду от партии «Самопомощь», но затем переметнулся во фракцию партии тогдашнего президента Петра Порошенко. В 2018 году разгорелся скандал вокруг развода нардепа с Тамилой Ульяновой. Бывшая жена обвиняла Андрея Немировского в измене и употреблении кокаина. Второй раз в парламент Немировскому попасть не удалось и он стал внештатным советником главы Госэкоинспекции.
Это историю прокомментировал политолог и журналист из Днепра Иван Красиков.
 «..а не далі, як сьогодні, у черговий раз впевнився, що справедливість і те, що називають кармою, таки працюють.
Державне бюро розслідувань прийняло на передачі хабаря/шахрайстві Немировського - колишнього члена та колишнього цивільного чоловіка голови "Люстраційного комітету при Штабі національного захисту Дніпропетровської області" Таміли Ульянової. Дніпрянам добре відомо, чим займався цей комітет. Якщо коротко: за "малу долю", почасти, під замовлення "люстрував" чиновників, депутатів, суддів. Або, якщо ті виявлялися платоспроможними і готові були поповнити рахунки родини Ульянової-Немировського,
не "люстрував". Головним замовником "люстрацій", зрозуміло, виступав Корбан, тоді в.о. першого заступника голови Дніпропетровської ОДА, який, за постійної відсутності Коломойського, фактично, керував областю. Бізнесмену Корбану, який вміє добре рахувати гроші, потрібно було скинути з бюджетних потоків оточення Вілкула та Ступака та поставити своїх людей та фірми.
І це, не без допомоги "люстраторів", у більшості випадків, вдалося. До речі, тих з оточення Вілкула або Ступака, хто одразу погодився співпрацювати, не "люстрували".
Але діяли "люстратори" і з власної ініціативи. Наприклад, "люстрація" судді коштувала 15000 доларів. Найкраще про їх діяльність написала Olena Harahuts https://litsa.com.ua/18146/, можете ознайомитися.
Щодо Немировського, то крім купи грошей з "люстрації", у той час, коли люди гинули на фронті та віддавали останнє на підтримку армії, він отримав 30-те місце у списку партії "Самопоміч" на виборах до парламенту. Отримав по квоті партії "Воля". Розумію, що Єгора Соболєва ввели у оману щодо представників його партії у Дніпрі і він у цьому, пізніше, переконався.
Потрапивши до Верховної Ради, Немировський протримався у опозиційній тодішній владі фракції "Самопомочі" декілька місяців, а потім, швидко перебіг до провладного "Блоку Петра Порошенка". Там він розвернувся, як "рішала", а, оскільки, потрапив до парламенту, десь на половині терміну каденції, примножував свої статки швидко.
Як бачимо, людина, яка була раніше засуджена за ухилення від сплати аліментів, а потім, кинула і свою цивільну дружину Тамілу Ульянову, завдяки якій і отримала прохідне місце у списку "Самопомочі", навіть, не маючи теплого депутатського крісла, за влади Зеленського достатньо добре влаштувалася. І продовжувала заробляти, маючи статус позаштатного радника Державна екологічна інспекція України - співдружність 
Тепер ще й буде відкупатися від засудження. Знає ж як», - написал Красиков в соцсетях.